7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialHackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au efectuat luni un atac masiv împotriva principalelor servere de informaţii din Cehia, suprasolicitându-le cu sute de mii de cereri pe secundă pentru a împiedica utilizarea lor, au anunţat editorii, relatează Mediafax.

“Serverele de informaţii s-au confruntat, începând de la ora 08.30 (09.30, ora României), cu un atac masiv de tipul DDoS (Distributed Denial of Service)”, a anunţat pe pagina sa de Facebook site-ul de Internet idnes.cz, ediţia electronică a cotidianului ceh Dnes.

“Serverele sunt inundate de sute de mii de cereri absurde şi viteza lor de reacţie scade”, adaugă comunicatul.

Operaţiunea a intervenit în urma unui val de atacuri cibernetice de săptămâna trecută, acestea vizând presa şi alte site-uri din lume, între care Apple, Microsoft şi Facebook.

Atacul de luni a fost probabil efectuat de către piraţi informatici cehi, potrivit Luciei Tvaruzkova, redactor-şef la site-ul ihned.cz, ediţia electronică a cotidianului economic ceh, Hospodarske Noviny.

“În trecut, atacurile de tipul DDoS au fost în principal efectuate din străinătate şi era suficient de a bloca utilizatorii din străinătate”, a anunţat Tvaruzkova, pe Facebook.

Serverele idnes.cz şi ihned.cz, precum şi alte site-uri cehe de informaţii atacate au fost din nou disponibile începând de la prânz (13.00, ora României).

Cele mai citite
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...
00:00:46

Mama lui Navalnîi îi vizitează mormântul la Moscova

Ludmila Navalnaya, mama regretatului lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a vizitat mormântul fiului său sâmbătă (2 martie), în timp ce cei îndoliați continuau...

Ciolacu: Acordarea dublei cetățenii pentru românii din Spania va fi o realitate „ în curând”

Acordarea dubei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei întâlniri avute sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă