21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialHackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au atacat principalele servere ale site-urilor de informaţii din Cehia

Hackeri au efectuat luni un atac masiv împotriva principalelor servere de informaţii din Cehia, suprasolicitându-le cu sute de mii de cereri pe secundă pentru a împiedica utilizarea lor, au anunţat editorii, relatează Mediafax.

„Serverele de informaţii s-au confruntat, începând de la ora 08.30 (09.30, ora României), cu un atac masiv de tipul DDoS (Distributed Denial of Service)”, a anunţat pe pagina sa de Facebook site-ul de Internet idnes.cz, ediţia electronică a cotidianului ceh Dnes.

„Serverele sunt inundate de sute de mii de cereri absurde şi viteza lor de reacţie scade”, adaugă comunicatul.

Operaţiunea a intervenit în urma unui val de atacuri cibernetice de săptămâna trecută, acestea vizând presa şi alte site-uri din lume, între care Apple, Microsoft şi Facebook.

Atacul de luni a fost probabil efectuat de către piraţi informatici cehi, potrivit Luciei Tvaruzkova, redactor-şef la site-ul ihned.cz, ediţia electronică a cotidianului economic ceh, Hospodarske Noviny.

„În trecut, atacurile de tipul DDoS au fost în principal efectuate din străinătate şi era suficient de a bloca utilizatorii din străinătate”, a anunţat Tvaruzkova, pe Facebook.

Serverele idnes.cz şi ihned.cz, precum şi alte site-uri cehe de informaţii atacate au fost din nou disponibile începând de la prânz (13.00, ora României).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă