19.9 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSURSE Mona Pivniceru vrea ca procuror general al Romรขniei un...

SURSE Mona Pivniceru vrea ca procuror general al Romรขniei un REPETENT la DREPT PENAL. Vezi cine e!

Ministrul Justiลฃiei, Mona Pivniceru, a batut palma cu procurorul Florin Magyar, pe care îl vrea procuror general al României, spun surse bine informate. In timpul studentiei, Magyar a fost REPETENT la DREPT PENAL, spun sursele noastre. Domnul Magyar NU ne-a raspuns la telefon pentru a comenta informaลฃiile.

Solicitarile imperative ale ministrului Justitiei ca ลŸefii parchetelor sa înainteze propuneri pentru funcลฃiile de procuror general ลŸi de ลŸef DNA  ar fi  „PERDELE DE FUM”, mai spun sursele RL, pentru cฤƒ deja posturile ar fi promise.

Nu am reusit (încฤƒ) sฤƒ aflฤƒm preferinลฃa doamnei Pivniceru pentru DNA, dar se vehiculeazฤƒ, din nou, numele Alinei Bica, procuror controversat.

UPDATE: Procurori de la Cluj ne-au informat cฤƒ doamna ministru Pivniceru a fost, la începutul lunii februarie, la bilantul lui Magyar de la Parchetul Curtii de Apel, cand probabil au pus bazele colaborarii, iar Mona i-ar fi promis funcลฃia de procuror general al României.

Florin Magyar este procuror general al Parchetului Curtii de Apel Cluj. El a inceput Facultatea de Drept la fฤƒrฤƒ frecvenลฃฤƒ ลŸi a fost REPETENT la DREPT PENAL, la profesorul Matei Basarab. Magyar NU ne-a raspuns la telefon pentru a si expune punctul de vedere.

Potrivit presei, Magyar ar apฤƒrea în interceptฤƒri telefonice din care ar rezulta ca i-ar fi promis protecลฃie prietenului sฤƒu, controversatul  Ioan Oลฃel ( fost comisar , sef serviciu in Politia Cluj, apoi jurnalist, director de trust de presฤƒ ) inculpat in dosarul „Gazeta”. Ioan Oลฃel ar fi fost obligat sa paraseasca Politia dupa un scandal declanลŸat în jurul unui dosar sexual, supranumit „Moonlight”.

Un procuror repetent la DREPT PENAL în studenลฃie ลŸi asupra cฤƒruia au planat suspiciuni de protejare a unui inculpat, chiar daca aceste suspiciuni nu s-ar fi confirmat, nu are imaginea publicฤƒ necesarฤƒ un procuror general al României.

Ce autoritatea poate avea asupra procurorilor din toatฤƒ ลฃara un procuror general-repetent la DREPT PENAL?!

Magyar este ลŸi cumnatul deputatului PDL Daniel Buda. Nici Magyar, nici Buda, nici Pivniceru n-au raspuns apelurilor noastre.

  Magyar NU s-a remarcat cu nici un rechizitoriu notabil.

Potrivit declaratiei de avere din 2011 (cea mai „recenta”, preluatฤƒ de pe pagina CSM), Magyar are în conturi circa 81.000 de lei, 14.500 de dolari si circa 14.700 euro, un spatiu comercial ( împreunฤƒ cu o altฤƒ persoanฤƒ) si doua apartamente unul in Cluj si altul in Oradea ( detinute impreuna cu soลฃia), un Ford Focus. Din chirii a declarat venituri anuale de 2250 euro. Salariul sau anual de procuror general este de peste 144.000 lei, iar sotia sa a incasat pe anul 2011 de 11.441 lei. In declaratia de interese nu a facut nici o menลฃiune.

Reamintim cฤƒ este a doua rundฤƒ de alegeri pentru funcลฃiile de procuror general al României ลŸi de ลŸef DNA.

In prima rundฤƒ, ministrul Mona Pivniceru a organizat o selecลฃie lipsitฤƒ total de transparenลฃฤƒ. Atunci, din nouฤƒ procurori inscrisi pentru selecลฃie, Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Niลฃu pentru funcลฃia de procuror general ลŸi pe Ioan Irimie pentru ลŸef DNA.

La audierile de la CSM ale lui  Niลฃu ลŸi Irimie, transmise în direct, online, cei doi au demonstrat cฤƒ nu cunosc legislaลฃia, nu cunosc instituลฃiile europene cu care ar trebui sa colaboreze, cฤƒ n-au fฤƒcut dosare penale grele. CSM nu a avizat propunerile ministrului, iar preลŸedintele ลฃฤƒrii ลŸi-a însuลŸit motivele CSM ลŸi a refuzat numirea lor.

Cele mai citite

Incidente violente รฎn timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad ศ™i Anderlecht, arbitrat de romรขnul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

Preศ›urile apartamentelor au crescut cu 15% รฎn septembrie. Oraศ™ul cu cele mai mari scumpiri

Preศ›urile apartamentelor, atรขt noi cรขt ศ™i vechi, au crescut cu 15% รฎn septembrie 2024, comparativ cu aceeaศ™i lunฤƒ din anul precedent, potrivit datelor de...

Fostฤƒ ศ™efฤƒ a TVR acuzฤƒ managementul actual de cheltuieli nejustificate ศ™i declin grav al televiziunii publice

Ramona Sฤƒseanu, fostฤƒ preศ™edintฤƒ interimarฤƒ a TVR, a trimis o scrisoare deschisฤƒ Comisiei pentru Culturฤƒ din Camera Deputaศ›ilor, รฎn care avertizeazฤƒ asupra unei situaศ›ii...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ