Aromele specifice sudului american sunt cele dulci-acrişoare. Mâncarea se face repede, iar reţetele sunt simple. Ca să gătiţi un muşchi de vită în sos de whisky ca la carte, , aveţi nevoie de aproximativ două kilograme de muşchi de vită, 250 ml de whisky, 250 ml de zahăr brun, 150 ml de sos de soia, o legătură de coriandru tocat mărunt, 125 ml suc de lămâie, o linguriţă cu sare şi o linguriţă cu sos Worcestershire, 500 ml apă şi o linguriţă de cimbru.
Dizolvaţi zahărul brun în whisky, adăugaţi sosul de soia, sucul de lămâie şi sosul de Worcestershire. Nu uitaţi coriandrul, cimbrul şi apa. Împăturiţi muşchiul plecând de la coadă. Adăugaţi compoziţia peste muşchi şi puneţi-l la marinat la rece, timp de şase până la 10 ore. Întoarceţi carnea din timp în timp, pentru ca muşchiul să se frăgezească şi să fie aromat.
Citeşte şi Amator de whisky? Află cum poţi să îl foloseşti în bucate
Preîncălziţi cuptorul la 400 grade. Puneţi muşchiul la cuptor, la o temperatură de 155 de grade şi lăsaţi-l să se facă. Pentru o carne gătită mediu, este nevoie de 50 minute. Dacă preferaţi un muşchi în sânge, temperatura potrivită este de 140 de grade, timp de 45 de minute.