15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalJeremy Corbyn, sub lupa serviciului MI5 pentru legături cu teroriștii. Cum s-a...

Jeremy Corbyn, sub lupa serviciului MI5 pentru legături cu teroriștii. Cum s-a compromis liderul

Cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor generale din Marea Britanie, care s-au anunțat deja sumbre pentru Jeremy Corbyn, a fost dezvăluit faptul că MI5 (omologul britanic al SRI) a deschis un dosar asupra lui Corbyn pornind de la suspectarea sa de legături cu o grupare teroristă, scrie unredacted.co.uk.

Corbyn a fost anterior criticat pentru faptul că a participat la o ceremonie pentru teroriștii palestinieni, unde a depus o coroană. De asemenea, politicianul englez a invitat un predicator al urii la un ceai în Parlament, după ce l-a numit un „cetățean onorat”, în ciuda încercărilor Guvernului britanic de a-l deporta pe acesta.
MI5 (instituție de securitate omologă a SRI din Marea Britanie) l-a investigat pe Corbyn deoarece este o posibilă amenințare la adresa securității naționale, câtă vreme intră în sprijinul teroriștilor condamnați.

O sursă apropiată investigațeii a afirmat că un dosar va fi deschis asupra „unei persoane care simpatizează cu un anumit grup, sau este prieten cu o anumită persoană”. Arhivele demonstrează, de asemenea, că Jeremy Corbyn și-a lăsat colegi din Parlament și din propriul partid „îngroziți” prin decizia sa de a invita membri IRA în Camerele Legislativului londonez la scurt timp după atacul cu bombă de la Brighton al teroriștilor irlandezi, în 1984. 

Dincolo de cele afirmate de publicația online, trebuie să menționăm că ea nu poate fi probată până acum, și că ar putea foarte bine să fie o informație exagerată fictiv pentru a-l lovi pe liderul laburist care încearcă să îl învingă pe Boris Johnson, actualul prim-ministru, la alegerile din Regatul Unit de pe 12 decembrie 2019.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă