17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportCe-i PREGĂTEŞTE USL lui Traian Băsescu: Ponta şi Antonescu vor să GRĂBEASCĂ...

Ce-i PREGĂTEŞTE USL lui Traian Băsescu: Ponta şi Antonescu vor să GRĂBEASCĂ alegerile prezidenţiale. Documentul, trimis la Cotroceni

UPDATE: Preşedintele PDL Vasile Blaga a comentat pentru România liberă declaraţiile făcute, marţi seară, de ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, potrivit căruia USL vrea să grăbească alegerile prezidenţiale astfel încât scrutinul pentru alegerea viitorului şef de stat să aibă loc în luna mai a anului viitor.

Citeşte şi Vasile Blaga, despre devansarea PREZIDENŢIALELOR: Celor de la USL le e FRICĂ de anul electoral 2014. Şi au motive!

_ _ _ _

UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu „nu are o poziţie oficială” referitoare la propunerea avansată de premierul Victor Ponta privind devansarea alegerilor prezidenţiale din 2014 în mai-iunie şi cuplarea cu alegerile europarlamentare, a precizat purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

„Domnul preşedinteTraian Băsescu nu are o poziţie oficială pe această temă”, a spus purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Citeşte şi Oprea: Preşedintele nu are o poziţie oficială la propunerea lui Ponta de devansare a prezidenţialelor

_ _ _ _

UPDATE: Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posiblitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, informează Mediafax.

Citeşte Ponta CONFIRMĂ: I-a propus lui Băsescu devansarea alegerilor prezidenţiale pentru mai-iunie 2014

_ _ _ _

Ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu a mărturisit, marţi seară, care este noul plan al USL împotriva preşedintelui Traian Băsescu: să grăbească alegerile prezidenţiale astfel încât scrutinul pentru alegerea viitorului şef de stat să aibă loc în luna mai a anului viitor.

„Luăm în considerare devansarea alegerilor, au fost discuţii la nivelul USL […] În momentul în care începem discuţiile pe modificarea Constituţiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL şi vor avea loc discuţii pe unificarea celor două tipuri de alegeri: prezidenţiale şi europarlamentare”, a explicat Daniel Chiţoiu, invitat în cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea TV.

Citeşte şi: SONDAJ: Ce procent ar obţine Crin Antonescu la PREZIDENŢIALE

Totodată, ministrul Daniel Chiţoiu a spus că Puterea intenţionează să negocieze cu preşedintele Traian Băsescu o scurtare a mandatului: „Bineînţeles că vor avea loc ulterior negocieri cu preşedintele României, dacă este dispus să-şi întrerupă mandatul în luna mai – când vor fi alegerile europarlamentare, pentru că s-au decalat cu o lună la nivel european şi inclusiv în România – sau se va merge pe o formulă să se facă alegerile (prezidenţiale – n.r.) în luna mai şi să se preia mandatul la expirarea mandatului actualului preşedinte”.

Ce vrea să obţină USL prin revizuirea Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu a participat, la începutul anului, la o şedinţă a CSM.  Atunci, preşedintele a atras atenţia că nu a acceptat şi că nici nu va accepta, pentru restul de mandat de „18-19 luni”, intervenţii politice în Justiţe.

„Aşa că nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, până îmi termin al doilea mandat. Nu îmi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea”, spunea preşedintele, vorbind despre acceptarea influenţelor politice în justiţie.

Actualul mandat al preşedintelui Băsescu expiră în decembrie 2014.

Cele mai citite

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Android 15 ar putea fi lansat la jumătatea lunii octombrie

Google a finalizat dezvoltarea kit-ului Android 15 pe platforma Android Open Source Project (AOSP), dar lansarea oficială pentru dispozitivele Pixel încă necesită timp suplimentar. Android...
Ultima oră
Pe aceeași temă