13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialCurtea de Apel Bucureşti va cere revocarea tuturor membrilor CSM. Nemulţumirea a...

Curtea de Apel Bucureşti va cere revocarea tuturor membrilor CSM. Nemulţumirea a pornit de la „comportamentul nedemn” al lui Horaţiu Dumbravă, membru CSM

Curtea de Apel Bucuresti, care are 188 de judecatori, cat aproape sase curti de apel din tara, va cere revocarea tuturor membrilor CSM.

Motivul principal al nemultumirilor de la CA Bucuresti : comportamentul nedemn al judecatorului Horatiu Dumbrava ( ales in CSM de curtile de apel) la alegerile de vinerea  trecuta de la CSM, implicarea in jocurile politice pentru subordonarea Justitiei.

De asemenea, majoritatea judecatorilor  de la aceasta instanta sunt nemultumiti si de prestatia altor membrii CSM, precum Serban Alexandru, Adrian Neacsu, Mona Lisa Neagoe, tot pentru ca fac jocurile ministrului ales politic , Mona Pivniceru.

Citeşte şi Războiul ministrului Pivniceru împotriva independenţei magistraţilor ia amploare: a fost aruncată în luptă şi o instanţă de judecată pentru revocarea lui Dănileţ, membru CSM

Rasturnare de situtie la Curtea de Aoel Bucuresti: desi campania pentru convocarea adunarii generale de revocare din CSM a Alinei Ghica, candidata la functia de  vicepresedinte, a fost pornita  de Viorica Costiniu , prietena de notorietate a ministrului Justitiei Mona Pivniceru,  judecatorii de la aceasta instanta vor cere revocarea, in principal, al lui Horatiu Dumbrava , ales tot de curtile de apel, „pentru comportament nedemn la sedinta de alegeri de vinerea trecuta de la CSM, cand Dumbrava, urmat de Neacsu, Serban, Neagoe, s-au implicat in jocurile politice ale ministrului Mona Pivniceru.

Asupra noastra, Viorica Costiniu nu are nici o influenta. Ea si-a pierdut total credibilitatea  dupa ce au fost facute publice, in sedintele de judecata, modul in care sotul sau, Florin Costiniu, seful unei sectii de la Inalta Curte, intelegea sa faca trafic in dosare aflate pe rolul justitiei , contra cost – sumele fiind de ordinul sutelor de mii de euro-, impreuna cu senatorul PSD Catalin Voicu” spun  magistrati din CA Bucuresti.

Reamintim ca saptamana viitoare urmeaza ca instanta suprema sa dea sentinta definitiva in dosarul Florin Costiniu ( sotul Vioricai Costiniu)-Voicu, prima instanta dand condamnari cu inchisoare. Poate si acest lucru explica „disperarea” cu care Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR, aduna semnaturi la CA Bucuresti  pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, spun surse  CAB.

„Dumbrava NU va mai prinde un loc un CSM”

 Judecatorii CA Bucuresti, suparati de manevrele de subordonare a Justitiei, „nedemne”, ale guparii Pivniceru-Dumbrava-Costiniu,  ne-au anuntat ca vor cere REVOCAREA TUTUROR membrilor CSM.

Dumbrava NU va mai prinde un loc in viitorul CSM. Il asiguram ca majoritatea judecatorilor de la curtile de apel  NU il vor vota. Si nici pe Dana Garbovan, care ACUM face, la CLUJ,  jocul Monei Pivniceru. Cei multi dintre noi, cei de la CA Bucuresti – desigur, nu si Viorica Costiniu si cele 2-3 prietene ale ei- suntem mandri de realizarile reprezentantei noastre in CSM, Alina Ghica, realizari care au atras laudele in rapoartele de tara ale expertilor Comisiei Europene. Este trist insa ca exista magistrati dispusi sa renunte la independenta justitie  pentru obtinerea unor avantaje  meschine” spun magistratii  contactati de  Romania Libera.

 Dana Garbovan ne-a contactat telefonic si ne-a asigurat ca nu e implicata in convocarea adunarii generale de revocare a Alinei Ghica de la CA Cluj, care are loc astazi la ora 13,00, si nici nu-si va mai depune candidatura pentru CSM.

Citeşte şi Pentru revocarea incomozilor din CSM, USL i-a aruncat şi pe baronii locali în războiul de subordonare a Justiţiei

 Majoritatea judecatorilor de la  CA Bucuresti sunt nemultumiti si de prestatia  judecatorilor Adrian Neacsu, Horatiu Dumbrava, Alexandru Serban, Mona Lisa Neagoe pentru modul in care au actionat in secventele – transmise in direct –  depunerii candidaturii Alinei Ghica si apoi a revocarii presedintelui nou ales al CSM, Oana Schimidt Haineala.

Cum sa vociferezi ca la piata si sa pleci din sala cand o colega( Alina Ghica-nn)  incepe prezentarea proiectului de candidatura? E comportament de magistrat?! Cum sa pleci acasa cu buletenele de vot, dupa ce ai aflat ca 11 din cei 18 membrii CSM, prezenti la alegerile de vineri, au respins revocarea presedintelui nou ales, Oana Haineala? Acesta este comportament de judecator de Curte de Apel?! Daca nu-ti convine rezultatul, iti iei jucariile si pleci acasa?! Pentru asta ai fost trimis in CSM?!

Ce am face noi in sala de judecata daca justitiabilii ar proceda ca judecatorii pe care noi i-am ales in CSM? Daca ar pleca acasa cu dosarele, pentru ca nu le-ar place ce decizie judecatoreasca am dat? Ce fel de exemplu au oferit ei , ca judecatori, mai ales ca totul s-a transmis in direct, online , pe pagina CSM?” spun sursele Romaniei Libere de la aceasta instanta.

ABERATIA revocarii celui mai transparent membru CSM, Cristi Danilet. Motivul revocarii invocat deja de doua judecatorii : lipsa de transparenta!

In plus, spun judecatorii contactati de noi, „cum sa te supui presiunilor politice si a doua organizatii asa-zis profesionale  ( AMR si UNJR-nn), si sa votezi revocarea lui Cristi Danilet pe motive de netransparenta, cand cel mai TRANSPARENT membru CSM e Cristi Danilet prin desele sale atitudini, declaratii publice. E o aberatie o astfel de acuzatie impusa de uneltele politicii, din pacate acceptata de cei mai vulnerabili magistrati, la presiunile politice ale autoritatilor locale : judecatorii de la nivelul  judecatoriilor.

Speram sa se trezeasca si sa nu mai voteze la comanda, pentru ca vor ajunge slugilor presedintilor consiliilor judetene, a primarilor , a personajelor  gen Catalin Voicu, pentru care vor fi obligati sa le dea sentinte favorabile intereselor lor, incalcand legile si infaptuirea Justitiei, a dreptatii”

Citeşte şi Mizele războiului pentru preluarea controlului asupra CSM

Presedintelei CA Bucuresti, Lia Savonea, ne-a confirmat ca daca se aduna semnaturile,  se va cere   revocarea TUTUROR MEMBRILOR CSM.

Citeşte şi SCANDAL la Consiliul Superior al Magistraturii: Partea CSM apropiată Monei Pivniceru vrea să îl DEMITĂ pe proaspătul preşedinte ales, Oana Schmidt-Hăineală

Surse judiciare spun ca si procurorii pregatesc adunari generale pentru „a apara statutul de magistrat” si independenta obtinuta deja, care  elimina imixtiunile in modul de instrumentare a dosarelor penale.

Ei au promis la finalul zilei de joi vor comunica rezultatele consultarii tuturor procurorilor din tara.

Reamintim ca in proiectul de management cu care procurorul Oana Haineala a fost aleasa presedinte  figura, la capitolul apararea INDEPENDENTEI JUSTITIEI, si apararea statutului de magistrat al procurorilor.

Miza tulburarilor din CSM este subordonarea Justitiei de catre USL prin:

1. alegerea unei conduceri CSM obediente

2. Alegerea unui procuror general si a unui sef DNA, aserviti intereselor USL

3. Alegerea, la toamna, a unui nou presedinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie 

         a. care sa permita aranjamente in dosarele de pe rolul acestei instante;

      b. care sa admita plata indemnizatiilor de conducere si fostilor sefi de sectii, chiar pensionati ( practica pensionarii dupa inceperea urmaririi penale), cum e si cazul juudecatorului Florin Costiniu, condamnat de prima instanta pentru coruptie, in dosarul Catalin Voicu;

      c. care sa NU denunte imixtiunile politice in infaptuirea actului de Justitie, care sa NU denunte presiunile politice din dosarele penale ale parlamentarilor, ministrilor, altor demnitari ( asa cum le denunta  actualul presedinte, Livia Doina Stanciu)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă