17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSirenele au nevoie de o victorie

Sirenele au nevoie de o victorie

Campioana României la volei feminin, CSV 2004 Tomis, joacă azi o partidă importantă pentru viitorul continental.


Faza grupelor Ligii Campionilor a ajuns la ultima etapă. Campioana României, CSV 2004 Tomis, nu mai are nicişanse pur teoretice la accederea în play-off-ul întrecerii. Ultimele rezultate ale penultimei etape au făcut ca Tomis să nu mai poată urca pe locul secund în grupă şi nici să obţină un punctaj suficient de mare pentru accederea în play-off de pe locul 3. Totuşi, echipa de pe litoral mizează pe un loc în challenge-round-ul Cupei CEV, fază în care vor merge cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor.

Tomis luptă pentru un loc în Cupa CEV, meciul decisiv fiind cel cu Robur Tiboni Urbino, programat în această seară, în Sala Sporturilor din Constanţa. Disputa programată să înceapă la ora 19.00 are ca miză locul 3 în clasamentul grupei. Tomis îşi poate asigura această poziţie şi în cazul unui insucces cu punctul obţinut, dar nu ar mai fi sigură de prezenţa în faza challenge din Cupa CEV. Mai simplu, pentru a-şi asigura un viitor european mai lejer, echipa de pe litoral trebuie să se impună în meciul din această seară.

„Echipa din Italia nu a avut un sezon foarte bun. Am reuşit să ne impunem pe terenul lor, dar atunci a fost o surpriză. Nu mai suntem o necunoscută pentru Urbino care vine să îşi joace ultima şansă la locul 3. Noi sperăm să câştigăm şi să încheiem participarea în Liga Campionilor cu un succes prin care să mulţumim suporterilor. Am făcut o figură frumoasă şi, cu puţin noroc, ne puteam califica în play-off. E bine că noi continuăm în cupele europene şi că mai avem posibilitatea de a juca împotriva unor echipe de top şi în Cupa CEV”, a declarat centrul echipei de pe litoral, Claudia Gavrilescu. Constănţencele aşteaptă ca la jocul cu Urbino din această seară să vină din nou peste 1500 de oameni care să aplaude un nou succes al favoritelor în cea mai importantă competiţie a voleiului de club continental.    

Din nou lideri

Băieţii de la CVM Tomis mai au şi ei de jucat în Liga Campionilor, dar o vor face mâine. Trupa pregătită de Radovan Gacic are însă ca obiectiv recâştigarea titlului de campioană. Tomis este pe primul loc al ierarhiei Diviziei A1 şi asta datorită rezultatelor înregistrate în weekend. Constănţenii au învins Steaua cu 3-1, în deplasare şi, graţie rezultatelor directe, au reuşit să urce pe prima poziţie a clasamentului. Tomis se concentrează acum pe meciul cu Dinamo Moscova din Liga Campionilor, partidă în urma căreia echipa de pe litoral va afla în ce fază a Cupei CEV va evolua, în 2013.

 

5 puncte a strâns până acum Tomis în Liga Campionilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă