16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPRŞapte mituri şi adevăruri despre vaccinarea antigripală

Şapte mituri şi adevăruri despre vaccinarea antigripală

Medicii şi autorităţile susţin că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de a preveni infecţia gripală şi complicaţiile acesteia. Cu toate acestea, multe persoane cred în tot felul de mituri cu privire la vaccinare şi folosesc metodele tradiţionale de tratament împotriva gripei.

Gripa este o afecţiune virală extrem de contagioasă, care se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta, mai ales în familie şi în rândul colectivităţilor, aşa cum sunt şcolile, grădiniţele sau centrele de afaceri. Virusul gripal este deosebit de periculos, pentru că acesta poate trece de la nivelul nasului şi al gâtului la nivelul plămânilor, cauzând infecţii severe, precum pneumonia, iar în unele cazuri poate duce chiar la deces.

Citeşti şi Frigul, inamicul sănătăţii. Află ce boli poate cauza şi cum le poţi preveni

„Vaccinarea este cel mai sigur mod de a ne proteja de gripă. Vaccinul antigripal reduce cu 90% riscul de îmbolnăvire la copii şi la adulţii sănătoşi şi cu până la 60% riscul de complicaţii în cazul bătrânilor şi al bolnavilor. Cu toate acestea, nu toată lumea este corect informată cu privire la vaccinarea antigripală şi la faptul că aceasta reduce riscul de îmbolnăvire, complicaţiile bolii şi ne ajută să trecem mai uşor peste perioada rece. În continuare, mulţi pacienţi cred în tot felul de mituri cu privire la vaccinare şi folosesc metodele tradiţionale de tratament împotriva gripei, precum ceaiurile, şosetele cu carmol sau masajele cu oţet”, medic primar medicină de familie şi vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti.

Citeşti şi Google monitorizează epidemia de gripă din România

„Vaccinarea este la îndemâna oricui: persoanele la risc pot beneficia de vaccin gratuit, iar ceilalţi se pot vaccina printr-un simplu drum la medicul de famile. Costurile nu sunt mari, iar prin vaccinare ne protejăm atât pe noi, cât şi pe cei din jurul nostru”, conchide doctor Daniela Ştefănescu.

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt cele mai întâlnite mituri cu privire la vaccinarea antigripală şi care sunt informaţiile corecte pe care trebuie să le cunoaştem.

Citeşte şi FOTO Top zece superalimente şi suplimente

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă