13.5 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialINTERCEPTฤ‚RI. Reลฃeaua lui Samson de fraudare a referendumului

INTERCEPTฤ‚RI. Reลฃeaua lui Samson de fraudare a referendumului

Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apฤƒrฤƒrii, Corneliu Dobriลฃoiu, a fost trimis in judecata de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General pentru ca  a organizat si finantat un grup infracลฃional pentru fraudarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu,  grup din care n-au lipsit lideri interlopi.

 Gruparea infractionala  a acลฃionat în judeลฃele Cluj, Alba, TimiลŸ, Oradea, Arad, Satu-Mare, Bistrita pentru a-i determina pe alegฤƒtori sฤƒ voteze pe 29 iulie demiterea preลŸedintelui Traian Bฤƒsescu. Pentru a-ลŸi duce planurile la îndeplinire membrii reลฃelei au plฤƒtit votanลฃi, racolati în special din cartierele sฤƒrace din Cluj, dar si din localitati cu multi locuitori saraci. Fiecare votant a primit 50 de lei si mâncare ลŸi bฤƒuturฤƒ. Votantii au fost mobilizati si convinsi sa voteze la mai multe sectii de interlopi. Ei au fost transportati cu autocare.

Modul de operare al reลฃelei rezultฤƒ din rechizitoriul prin care au fost ieri trimiลŸi în judecatฤƒ Dumitru Samson ลŸi alลฃi 16 membri ai reลฃelei.

Acest dosar mamut developeaza modul in care a fost fraudat la scara mare referendumul din iulie, anul acesta, pentru demiterea presedintelui.

Radiografia fraudelor este facuta atat prin interceptari, cat si prin declaratiile multor invinuiti, faptuitori si martori. Mii de persoane au fost audiate de procurorii Sectiei de Urmarire penala si Criminalistica din Parchetul General, investigatii coordonate de procurorul general adjunct Marius Iacob si de seful sectiei, Vali Selaru.

In afara de acest dosar mamut, aceeasi sectie de la Parchetul General  mai face investigatii in alte  dosare mamut care vizeaza fraudele electorale din  judetele Constanta, Giurgiu, Olt, Mehedinti, Dambovita si Teleorman. 

In plus, face investigatii in dosarul in care sunt cercetati fostul ministru al administratiei Paul Victor Dobre, precum si invinuitii chestorul Nicolae Cabulea, fost secretar de stat , chestorul Constantin Manoloiu, directorul Directieie Evidenta Populatiei si alti subordonati ai acestora care voiau sa falsifice listele electorale pentru a se obtine validarea referendumului de demitere a presedxintelui Traian Basescu.

In afara de aceste dosare, mai exista dosare cu fraudarea referendumului si la DNA, in care s-a inceput urmarirea penala, intre altii, impotriva lui Liviu Dragnea, lider PSD.

La Cluj, Parchetul a intrat pe fir intamplator: intercepta interlopii locali pentru alte fapte

Pentru mobilizarea si organizarea fraudelordin Transilvania, Dumitru Samson a apelat la  liderul interlop clujean Bogdan Cristian Mฤƒgurean, zis Kamaz, monitorizat atunci pentru alte infracaลฃiuni. Asa s-a descoperit mecanismul de fraudare a referendumului, absolut intamplator. Interceptarile sunt relevante in acest dosar.

 Din interceptari rezulta ca interlopul Kamaz-Maguran si-a sunat toti locotenentii de pe raza mai  multor judete din Transilvania pentru coopta in actiunea de mobilizare a  cetatenilor  la vot.  S-a apelat in special la alegatorii rromi si la persoanele defavorizate. Kamaz interlopul a fost ajutat si de trei bulibase. Cei care au participat efectiv la mobilizare, organizare, transport la sectiile de votare ar fi primit sume intre 6000-7000 de lei, bulibasele cate 2000 de lei.

Descarcฤƒ rechizitoriul cu trimiterea în  judecatฤƒ a lui Samson Dumitru si a complicilor sai, lideri interlopi si lideri PNL

Au fost trimisi in judecata, in afara de Dumitru Samson, si  Nica Tudorel, Biลฃu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, ChiraลŸ Gigi Daniel, pe care i-a adus în acest scop din BucureลŸti, precum ลŸi  Mฤƒgurean Bogdan Cristian ( zis KAMAZ). De asemenea, au fost invinuiti multi dintre cei plimbati cu autocarele pe la mai multe sectii pentru vot multiplu.

CiteลŸte ลŸi UPDATE Fraude referendum. Samson recunoaste ca va trimite interlopilor si restul de bani datorati. Interlopii si-au recunoscut faptele la Parchet.Samson nu a vrut sa dea declaratii; a apelat la dreptul la tacere

Cartierul general al acลฃiunii de mituire: sediul PNL Cluj; ลฃintele lui Samson: oamenii sฤƒraci din cartierul  „Dallas”- groapa de gunoi a oraลŸului, dar ลŸi din localitฤƒลฃi defavorizate

Activitฤƒลฃile reลฃinute în prezentul dosar, dirijate de învinuiลฃii aflaลฃi în data de 29 iulie 2012 la sediul Partidului Naลฃional Liberal Cluj din Cluj Napoca, au avut ca rezultat mobilizarea la vot a persoanelor din comunitฤƒลฃile defavorizate din zona Pata Rât (cunoscutฤƒ ca groapa de gunoi a municipiului Cluj Napoca, unde locuiesc mai multe comunitฤƒลฃi de rromi, în aลŸa-zisul cartier Dallas) cฤƒrora le-au fost promise mâncare ลŸi bฤƒuturฤƒ, iar liderilor li s-au promis sume mari de bani, precum ลŸi mobilizarea la vot a comunitฤƒลฃii defavorizate din comuna FloreลŸti, judeลฃul Cluj, persoanele din aceastฤƒ comunitate fiind duse la votare în municipiul Câmpia Turzii urmare a oferirii unor sume de bani.

Samson a folosit ลŸi turismul electoral pe care l-a coordonat din sediul PNL din Cluj

În cazul ambelor comunitฤƒลฃi, pentru deplasare la vot au fost folosite 4 autocare . Mobilizarea generala  a ศ‹nceput pe cu o zi ศ‹nainte de referendum, când liderul lumii interlope clujene, Magurean Cristian ลŸi-a sunat locotenenลฃii din mai multen judete, care au luat legฤƒtura cu conducฤƒtorii comunitatilor rrome, iar de la Samson au primit numere de telefon de la liderii USL locali cu care urmau sฤƒ facฤƒ mobilizarea la vot pentru a doua zi, scopul final fiind realizarea pragului electoral de 50 %+1, pentru validarea referendumului de demitere. Convorbirile au fost interceptate.

Interceptฤƒri – Pregฤƒtirea fraudฤƒrii: rolul lumii interlope de mobilizare ลŸi supraveghere a secลฃiilor de votare, central de comanda fiind, dimineata, un restaurant din Cluj

Potrivit rechizitoriului, ” ศ‹n timp ce se aflau la restaurant (ศ‹n ziua referendumului, dimineaลฃa, cinci persoane, intre care se afla ลŸi Nicu Tudorel, folosit de Samson ca legatura dintre interlopi si lideri locali PNL-nn), învinuitul Mฤƒgurean Bogdan -Kamaz i-a contactat pe amicii sฤƒi, cฤƒrora le-a cerut sฤƒ mobilizeze alegฤƒtori la vot ลŸi sฤƒ ofere sprijin unor lideri politici locali în acest sens. Totodatฤƒ, Mฤƒgurean Bogdan le-a comunicat acestora numere de telefon ale persoanelor pe care sฤƒ le contacteze ลŸi de la care vor afla amฤƒnunte cu privire la activitฤƒลฃile ce le vor fi solicitate în cursul zilei”.

Organizarea fraudelor la Cluj

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Mฤƒ, fratelo, dacฤƒ îi ceva, îลฃi…, o sฤƒ te sun eu mai încolo, sฤƒ-ลฃi spun ceva ลŸi …, cam în trei ore. Sฤƒ stai pregฤƒtit, dacฤƒ te sun, sฤƒ mergi pe la secลฃiile alea de vot ลŸi îลฃi dau eu un numฤƒr de telefon. Ai pe ce sฤƒ notezi ?

Bฤ‚RBAT – No, dฤƒ-mi un numฤƒr… Dฤƒ-mi numฤƒrul ลŸi… ลži ce sฤƒ fac ?  Zi-mi acuma, cฤƒ eu nu înลฃeleg ce vrei sฤƒ-mi zici.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – În caz de… Da nu, fii atent ! În caz de ceva, vฤƒ…, te sun eu ลŸi mergeลฃi acolo, sฤƒ nu facฤƒ scandal, sฤƒ lase lumea sฤƒ meargฤƒ la vot ( e vorba de votantii trasportati cu autocarele-nn). Ai înลฃeles ?

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Hai cฤƒ te sun eu mai încolo. Bine, tu sunฤƒ-i pe ฤƒลŸtia ลŸi pregฤƒteลŸte-i atunci…”

Organizarea fraudelor in Alba

 In discuลฃia purtatฤƒ cu învinuitul G. G.din Alba Iulia (ora 10,45 în data de 29 iulie 2012), învinuitul Mฤƒgurean Bogdan i-a cerut acestuia sฤƒ noteze numฤƒrul de telefon … la care va rฤƒspunde un anume „F.R.” ลŸi sฤƒ se recomande ca „sunând din partea lui Dan Samson” ลŸi sฤƒ-ลŸi ofere sprijinul pentru ce i se va cere sฤƒ facฤƒ. Din verificฤƒrile efectuate a rezultat cฤƒ numฤƒrul de telefon aparลฃine numitului F.R., persoanฤƒ cu funcลฃie de conducere într-o organizaลฃie localฤƒ a PNL ลŸi ofical al Consiliului Judeลฃean Alba.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Da ? Mฤƒ fratelo, îลฃi dau ลŸi eu un numฤƒr de la tine, de acolo din ALBA. Mฤƒ auzi ?…….. Îl cheamฤƒ F. R.. Îลฃi dau ลŸi eu un numฤƒr, îลฃi explic mai târziu… Dacฤƒ… Sunฤƒ-l ลŸi tu acuma ลŸi zi-i la om cฤƒ dacฤƒ îs probleme, sฤƒ-ลฃi zicฤƒ unde îs problemele ลŸi ia-ลฃi ลŸi tu 2-3 dacฤƒ îi nevoie, ลŸtii ?

G.G. – Îhâ.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Îi un prieten de-a meu. ลži îลฃi explic eu mai încolo. Bine ? Zi-i, domnule, uite, dacฤƒ îi ceva, am înลฃeles cฤƒ dacฤƒ aveลฃi ceva…, v-am sunat dacฤƒ aveลฃi ceva probleme ลŸi ceva nu-i în regulฤƒ, sunaลฃi-mฤƒ pe mine ลŸi spuneลฃi-mi unde îs problemele.

G.G. – No hai sฤƒ scriu numฤƒrul atunci.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – No ลŸi ลŸtiu ฤƒia de la ALBA cฤƒ de mine îi vorba, ลŸtii ?

G.G. – …

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – No zi-i numai… Numai nu zi, cฤƒ nu ลŸtie omu de ci… Tu nu-i zi de mine.

G.G. – Da.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Tu zi-i doar atâta, dacฤƒ îs probleme ลŸi aveลฃi probleme, sunaลฃi-mฤƒ pe mine, spuneลฃi-mi unde îs problemele ลŸi mฤƒ duc eu acolo.

G.G. – No bine. Cum îl cheamฤƒ,F ?

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – F.R..

G.G. – ROMAN. No, bun !(…)

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Din partea lui DAN zi-i cฤƒ suni. Bine ?(…)Din partea lui DAN SAMSON

 

  La fel, învinuitul Mฤƒgurean Bogdan, în discuลฃia de la ora 10,35 din data de 29 iulie 2012 i-a cerut unui alt amic de-al sฤƒu, rฤƒmas neidentificat, sฤƒ contacteze pe numฤƒrul  … ลŸi sฤƒ-ลŸi ofere ajutorul sฤƒu ลŸi a altor bฤƒieลฃi. Investigaลฃiile efectuate în cauzฤƒ au stabilit cฤƒ numฤƒrul de apel …  aparลฃine numitului I.M.C.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Ai cu ce nota ?

Bฤ‚RBAT – Da, zi-i ! (…)

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Îi fabrica numฤƒrul 2.

Bฤ‚RBAT – Ok, fratelo ! Ok !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – No, ascultฤƒ ! Vezi ลŸi tu cum faci, ia ลŸi tu câลฃiva ลŸi mergi, vezi acolo ลŸi… Vezi care sperie oamenii ลŸi nu vor sฤƒ-i lase sฤƒ meargฤƒ la vot, trimiteลฃi-i acasฤƒ, nu-i lฤƒsaลฃi acolo (alungarea din sectiile de vortare,cu forta, a unorembrii care nu-i acceptau pe „turisti” la vot)

Bฤ‚RBAT – Ok, ok !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – No ลŸi atunci sunaลฃi ลŸi pe… Mฤƒ auzi ?

Barbat: No bine. Deci sฤƒ sun, sฤƒ întreb unde îs probleme…..

 Organizarile fraudelor in judetul Timis

       La ora 11,14 învinuitul Mฤƒgurean Bogdan a apelat un alt amic de-al sฤƒu cฤƒruia i-a comunicat numฤƒrul de telefon … ลŸi i-a cerut sฤƒ ia legฤƒtura cu „Marian…din partea lui Dan” ลŸi, ca în cazul celorlaลฃi, sฤƒ îลŸi ofere serviciile care-i vor fi cerute. Remarcฤƒm faptul cฤƒ numฤƒrul comunicat aparลฃine numitului V.M.C, persoanฤƒ cu funcลฃie de conducere în PNL TimiลŸ

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Am înลฃeles ! Stai numai un pic ! Auzi ! Îลฃi dau ลŸi eu numฤƒr, de la tine, de acolo din TIMIลžOARA…

Bฤ‚RBAT – Da !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Sunฤƒ ลŸi tu, îl cheamฤƒ MARIAN !

Bฤ‚RBAT – Da !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Îi spui cฤƒ suni din partea lui DAN.

Bฤ‚RBAT – Da !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – AลŸa, îi spui cฤƒ suni din partea lui DAN. Îลฃi dau numฤƒrul ลŸi te sun eu cam în douฤƒ ore jumate-trei ore maxim ลŸi ne înลฃelegem ลŸi îลฃi spun eu ceva, bine ?

Bฤ‚RBAT – Bine. Dฤƒ-mi numฤƒrul.(…)

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – No bine. Da, îl cheamฤƒ MARIAN. No, sunฤƒ-l acuma, ลŸi zi-i dacฤƒ îs probleme, sฤƒ-ลฃi zicฤƒ unde îi, ia-ลฃi ลŸi tu…, eu ลŸtiu, vreo 4-5 colegi cu tine, ลŸtiu eu, ลŸi mergeลฃi aลŸa sฤƒ nu fie baiuri. Adicฤƒ sฤƒ…, poate mai sunt din ฤƒลŸtia care mai merg ลŸi fac gurฤƒ mare, ลŸtii, sฤƒ nu lase lumea sฤƒ meargฤƒ pe stradฤƒ. ลži care fac aลŸa, îi trimiลฃi acasฤƒ.”      

 Din listingurile telefoanelor au fost depistati liderii PNL ajutati de interlopi. Cel care facea legatura dintre Samson-lideri interlopi -lideri PNL a fost Nica Tudorel

 Din actele dosarului rezultฤƒ fฤƒrฤƒ echivoc faptul cฤƒ numerele de telefon ale liderilor politici liberali au fost furnizate învinuitului Mฤƒgurean Bogdan de cฤƒtre învinuitul Nica Tudorel, aflat împreunฤƒ cu acesta în Restaurantul (…)

Astfel, din listingul furnizat în cauzฤƒ de operatorii de telefonie mobilฤƒ rezulta numele tutoror persoanelor care au participat la organizarea fraudarii referendumului.      

   De asemenea, mai rezulta ca interlopul Mฤƒgurean Bogdan Cristian nu avusese niciodatฤƒ anterior vreun contact cu învinuitul Samson Dumitru, nu cunoลŸtea de existenลฃa acestuia ลŸi, la fel, nu cunoลŸtea pe liderii PNL F.R., I.M, V.M.C este evident cฤƒ datele i-au fost furnizate de cฤƒtre Nica Tudorel, la cererea învinuitului Samson Dumitru.

          Din aceleaลŸi date relevate de listingurile telefonice rezultฤƒ cฤƒ singura persoanฤƒ  cu care Samson Dumitru s-a aflat in legatura permanenta, din cei 5 prezenลฃi la întâlnire, a fost învinuitul Nica Tudorel, ca atare numai acesta putea furniza datele concrete de contact ลŸi tot numai acesta putea da acceptul în a se face uz de numele învinuitul Samson Dumitru, cunoscut ca Dan Samson (urmare tocmai a înลฃelegerilor anterioare dintre ei).

            Practic, coroborând datele din listingurile telefonice ลŸi cele 3 convorbiri anterior arฤƒtate, se poate observa înลŸiruirea logicฤƒ a contactelor dintre învinuiลฃi: imediat dupฤƒ contactele telefonice dintre învinuiลฃii Samson Dumitru ลŸi Nica Tudorel, interlopul Mฤƒgurean Bogdan realizeazฤƒ propriile contacte, punând în legฤƒturฤƒ amicii sฤƒi cu diverลŸi oameni politici.

Cum învinuitul Nica Tudorel, ce ลฃinea legฤƒtura telefonic cu învinuitul Samson Dumitru, se afla împreunฤƒ cu Mฤƒgurean Bogdan, rezultฤƒ cฤƒ, ceea ce a executat învinuitul Mฤƒgurean constituia comanda învinuitului Samson pentru diverse judete din Transilvania

Interceptari- Cum au fost mobilizaลฃi rromii din cartierul Dallas

HANZI NICUลžOR ( locotenent al intelopului Kamaz)- No zi-i la bฤƒiatu ฤƒla sฤƒ-ลŸi noteze COJOCNA

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN , zis Kamaz – …Da !

HANZI NICUลžOR – În COJOCNA îs vreo 600.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – COJOCNA 600. (…)

HANZI NICUลžOR – Da, da ! APAHIDA 900.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Da unde trebuie autocare ?

HANZI NICUลžOR – Autocare n-o sฤƒ-ลฃi trebuiascฤƒ nicฤƒieri, numaidecât la DALLAS.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Unde ?

HANZI NICUลžOR – La…, la DALAS.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – La DALAS ?

HANZI NICUลžOR – Da, da, da !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Îi APAHIDA acuma merg oamenii ?

HANZI NICUลžOR – Da, da, da ! Da, da, da !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – ลži în COJOCNA merg acuma ?

HANZI NICUลžOR – ลži în COJOCNA. Deci acum se duc toลฃi liderii, cฤƒ eu am lideri, ลŸtii, peste tot.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Pânฤƒ la ลŸase-ลŸapte merg toลฃi oamenii ?

HANZI NICUลžOR – Toatฤƒ lumea-i la vot pânฤƒ la ora aia !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Pânฤƒ la ลŸapte toatฤƒ lumea. No bun, APAHIDA ลŸi COJOCNA. No bine, NICUลžOR. Bun. Zi-i lui DALAS sฤƒ mฤƒ sune, cฤƒ cred cฤƒ numai lui îi trebuie autocare.

 

Interceptari- organizarea turismului electoral din sediul PNL Cluj

HANZI NICUลžOR – Mฤƒ tati, am acolo… pe coaste.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – E !

HANZI NICUลžOR – Am acolo niลŸte bฤƒieลฃi, au buletine de oraลŸ. Mฤƒ înลฃelegi ? Din CLUJ.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – E !

HANZI NICUลžOR ลži ฤƒia trebuie duลŸi la diferite secลฃii, ลŸtii ?

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Nu, mฤƒ ! La orice secลฃie poลฃi sฤƒ-i duci, mฤƒ !

HANZI NICUลžOR – Nu, dacฤƒ-i din oraลŸ, trebuie sฤƒ meargฤƒ la secลฃia lui.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – E. Pฤƒi atunci zi-i sฤƒ-i ducฤƒ.

HANZI NICUลžOR – No. Am pe unu acolo care are dubฤƒ, da n-are bani de benzinฤƒ, de de-astea.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Pฤƒi dฤƒ-i un milion, NICULE, cฤƒ ลฃi-l dau disearฤƒ eu înapoi ! Dฤƒ-i tu un milion de la tine.

HANZI NICUลžOR – E, da eu am venit la APAHIDA.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Zi-i…, zi-i la careva sฤƒ-i dea un milion, de acolo, ลŸi i-l dai tu înapoi.(…)

HANZI NICUลžOR – No. ลži… Numai aลŸa dacฤƒ nu îi zic când trimiลฃi tu autocaru, îi trimiลฃi un milion pe autocar ?

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Sau aลŸa, dacฤƒ trimit la DALAS.

HANZI NICUลžOR – No.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN – Sฤƒ-l trimit la DALAS, îi dฤƒ ลŸoferu un milion, de la autocar….”

 Numai de pe o singura strada  au adunat 41 de persoane pentru turismul electoral, contra 50 de lei fiecare

Potrivit rechizitoriului, „ศ‹nvinuiลฃii au adunat comunitatea …. pe o stradฤƒ din localitate ลŸi le-au propus celor prezenลฃi sฤƒ fie de acord sฤƒ fie duลŸi la votare la mai multe secลฃii de votare din mai multe localitฤƒลฃi din judeลฃul Cluj, unde vor fi deplasaลฃi cu autocarele, fiecare urmând sฤƒ primeascฤƒ la ieลŸirea de la secลฃii suma de 50 de lei. În timp ce învinuiลฃii Niculae ลŸi ChiraลŸ se aflau în FloreลŸti, pe stradฤƒ au apฤƒrut ลŸi au parcat un numฤƒr de 2 autocare de la firma … SRL Cluj Napoca, maลŸinile rฤƒmânând în aลŸteptare pentru a îmbarca oamenii care vor fi duลŸi la vot.

       Pânฤƒ la ora 19,20, când s-au pus efectiv în miลŸcare, s-au adunat 41 de persoane care au fost de acord sฤƒ voteze contra sumei de 50 delei.

Între aceste persoane care au votat de mai multe ori s-au aflat ลŸi învinuiลฃii Hoca Daniel, Hoca Marius Ioan, Hoca Petre, LฤƒcฤƒtuลŸ Florin, Otvos Vasile, AลŸchilean Adrian, Hoca Alexandru, H.I., Otvos Aladar, Muza Gabriel, Zolesak Remus care, în cursul dimineลฃii de 29 iulie 2012 îลŸi exercitaserฤƒ deja dreptul constituลฃional de a vota, în mod liber„.

Turismul electoral a ศ‹nceput seara, pânฤƒ la ศ‹nchidrerea urnelor  la ora 23,00.

 

Implicarea unui fost ministru din BucureลŸti ( e vorba de Teodor Athanasiu-PNL)-interceptari

        În continuarea demersurilor pentru mobilizarea la vot învinuitului Mฤƒgurean Bogdan i s-a cerut contactarea din nou a învinuitului G.G. pentru punerea acestuia în legฤƒturฤƒ cu deputatul A.T. cฤƒruia sฤƒ-i ofere sprijin, spunându-i cฤƒ „sunฤƒ din partea lui Dan (Samson-nn) din BucureลŸti„, discuลฃia având loc la ora 15,41 în data de 29.07.2012:

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN : îลฃi dau numฤƒrul lui fostu ministru, …

G.G. – Ie !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN  – Îi acolo în ALBA. Îลฃi dau numฤƒrul lui, te duci la el, îi spui aลŸa, m-a trimis DAN, de la BUCUREลžTI, spuneลฃi-mi ce sฤƒ fac, pe cine…, ce s-a întâmplat. Bun ?A.T. (Atanasiu Teodor-nn). Îl suni, îi spui cฤƒ DAN de la BUCUREลžTI ลฃi-a dat numฤƒrul, te duci acolo la el… Mai ia ลŸi tu 2 -3 cu tine, frate !

G.G. – No bun, bun !

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN  Mai ia ลŸi tu 2-3-4 bฤƒieลฃi cu tine, du-te pânฤƒ acolo, spune-i, domnu A.  ( Athanasiu- surse judiciare-nn) care-i problema, ziceลฃi-mi unde sฤƒ mฤƒ duc, atât ! ลži mergi ลŸi-i calmezi. ลži apoi disearฤƒ îi…, te sun eu ลŸi dupฤƒ toate astea îลฃi mai fac eu acolo ceva. Bine ?…”

In afarฤƒ de interceptari existฤƒ confirmฤƒri in declaratiile martorilor, faptuitorilor si chiar a multora dintre inculpati

Potrivit declaratiilor din dosarul de la Cluj in vare a fost trimis in judecata fiul vitreg al ministrului Dobritoiu,   martorul (…) a aflat cฤƒ va veni în Câmpia Turzii un autocar cu persoaneturiลŸti care doresc sฤƒ voteze ลŸi a fost rugat sฤƒ-i conducฤƒ la cea mai apropiatฤƒ secลฃie de votare; la fel, martorul …a arฤƒtat cฤƒ persoana care a comandat cursa specialฤƒ ลŸi care l-a apelat, respectiv …, i-a spus clar sฤƒ se deplaseze în Pata Rât, sฤƒ ducฤƒ persoanele din comunitate la vot la Secลฃia din SomeลŸeni ลŸi sฤƒ le readucฤƒ la Pata Rât.(…)Comanda pentru cursele…, contractul ลŸi plata acestora s-au realizat în condiลฃii suspecte, într-o modalitate prin care s-a încercat acoperirea/ascunderea realului „client”.

Dupa ce au votat de mai multe ori, au avut probleme cu banii-vezi cum le-au rezolvat

   La ora 22,05, presat de cei din comunitate care nu-ลŸi primiserฤƒ berea ลŸi micii (dar au fost la vot la cel putin doua sectii), învinuitul Hanzi NicuลŸor ( locotenentul lui Kamaz-Magurean) l-a contactat din nou pe seful sau, Mฤƒgurean Bogdan. Fฤƒrฤƒ succes însฤƒ, banii nu erau ajunลŸi, atât timp cât ลŸi învinuiลฃii Samson, Nica ลŸi Biลฃu erau tot plecaลฃi din sediu (sediul PNL din Cluj-nn), împrejurare subliniatฤƒ de Mฤƒgurean prin fraza „Când ajunge la sediu te sun. Cum ajung aici la  mine, cum te sun„.

 

HANZI NICUลžOR –  Mฤƒ, s-au adunat ฤƒลŸtia toลฃi aici la mine care a fost pe drumuri ( adica la vot , la mai multe sectii).

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  A!

HANZI NICUลžOR –  No, ลŸi apoi amu tot aลŸteaptฤƒ. … „Mฤƒ, zice, sunฤƒ-i pe bฤƒieลฃi cฤƒ noi am fost, ne-am fฤƒcut treaba.”

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  No, hai cฤƒ sun acum… „Dar unde-s ฤƒลŸtia, mฤƒ? Sฤƒ vinฤƒ sฤƒ le trimit la NICU un 15 milioane sฤƒ le cumpere la ฤƒลŸtia de mâncare. Nu mฤƒ enerva. Unde mฤƒ, IOลžCฤ‚? Nu ieลŸiลฃi pe acolo. E, dฤƒ-mi-l! TIBI! …TIBI, mฤƒ sunฤƒ lumea din groapฤƒ „Mฤƒ, cฤƒ noi am fost. Ne-am fฤƒcut treaba. Nimeni…Hai odatฤƒ! Te rog sฤƒ…” NICU!

HANZI NICUลžOR –  Da.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Când ajunge la sediu te sun.

HANZI NICUลžOR –  No, bine atunci.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Ajung vreo 15 milioane?

HANZI NICUลžOR –  Ajung, ajung.(…)  Vezi! Vezi tu! Spune-le la bฤƒieลฃi cฤƒ peste douฤƒ luni iar au nevoie de noi.”( adica  pentru votuyrile pentru alegerea unui nou presedinte-nn)

 

Interceptare: „Data viitoare facem mai cu cap”, adica la urmatoarele alegeri

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Stai cuminte. Crezi cฤƒ nu le-am zis? Cฤƒ ลŸi eu m-am…ลŸi eu m-am supฤƒrat un pic aลŸa. (…).

HANZI NICUลžOR –  Cฤƒ oricum le-am redus din  costuri cฤƒ

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  ลžtiu. Da, dar data viitoare facem mai cu cap.

HANZI NICUลžOR –  No. Cฤƒ APAHIDA…

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  Eu ลŸtiu. …Dar, nu. Zic, data viitoare facem mai cu cap. ลžtii?

HANZI NICUลžOR –  BONลขIDA, COJOCNA …le-am „crescut” ( au crecut procentele prezentei la vot-nn). No, bine tatฤƒ. AลŸtept telefonul tฤƒu.

Mฤ‚GUREAN BOGDAN CRISTIAN –  No, bine. Cum ajung aici la mine, cum te sun. Hai, te pup.

            De altfel, imediat ce învinuitul Samson Dumitru a ajuns la sediul PNL Cluj din strada …, respectiv la ora 22,30 ลŸi apoi la ora 22,42, învinuitul Mฤƒgurean Bogdan l-a contactat pe Hanzi NicuลŸor ลŸi i-a cerut întâlnire la staลฃia ..,pentru predarea celor 1500 lei necesari cumpฤƒrฤƒrii de mici ลŸi bere. Totodatฤƒ, Mฤƒgurean i-a spus cฤƒ „partea lui” va veni mai târziu, când se vor înลฃelege ei exact. La întâlnire, învinuitul Hanzi i-a trimis pe martorii … care au confirmat ulterior primirea banilor.”

Urmatoarele interceptari le puteti citi in UPDATE Fraude referendum. Samson recunoaste ca va trimite interlopilor si restul de bani datorati. Interlopii si-au recunoscut faptele la Parchet. Samson nu a vrut sa dea declaratii; a apelat la dreptul la tacere

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ