17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul a încheiat turul pe locul 11

Viitorul a încheiat turul pe locul 11

În primul sezon în Liga I, Viitorul Constanţa nu a dezamăgit şi este cea mai bine clasată nou-promovată, după disputarea a jumătate de campionat.

 

FC Viitorul a înregistrat, luni sea-ră, a opta remiză din acest tur şi a încheiat prima jumătate a campionatului Ligii I pe locul 11. În ultima partidă din tur, jucătorii pregătiţi de Cătălin Anghel au evoluat pe terenul CS Severin, întâlnirea încheindu-se nedecis, 2-2 (1-1). Pe parcursul primei jumătăţi de campionat, echipa de pe litoral a alternat rezultatele excelente cu cele mai puţin bune. Unul dintre acestea este chiar cel de la Severin.

„Se putea mai mult. Este un punct obţinut în deplasare, totuşi, în condiţiile în care joci cu ultima clasată, o echipă care are şi probleme de lot, trebuie să învingi. La 1-0 trebuia să jucăm în alt mod şi să ne impunem”, a declarat Hagi despre rezultatul de luni seară.

Acelaşi Hagi se declara încântat de evoluţia jucătorilor săi după meciul de la Cluj. Viitorul reuşea atunci să câştige în fieful campioanei CFR. Acesta a fost unul dintre rezultatele care au atras atenţia asupra echipei de pe litoral, cea mai tânără echipă care evoluează în Liga I.

Gruparea patronată de Hagi şi antrenată de Cătălin Anghel a acumulat 20 de puncte în primele 17 partide. Acestea au fost obţinute în mod egal, deplasare-teren propriu. Constănţenii au încheiat turul cu un bilanţ de patru victorii, opt rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri. Viitorul a obţinut câte două victorii şi câte patru rezultate de egalitate, pe teren propriu şi în deplasare, singura diferenţă fiind că a pierdut un joc mai mult, acasă.

În ceea ce priveşte obiectivul, acesta este la trei puncte distanţă. Constănţenii şi-au propus ca în primul sezon în Liga I să se claseze între primele zece echipe. Momentan sunt pe 11, iar pe locul vizat se află Chiajna, care are 23 de puncte.

Cea mai bună dintre nou-promovate

Valoarea echipei de pe litoral se vede şi făcând un bilanţ cumulat al echipelor care au promovat în
Liga I, la finele sezonului trecut. Echipa de pe litoral stă cel mai bine, celelalte trei formaţii fiind pe ultimele locuri ale clasamentului. Mai mult, Viitorul nu a fost învinsă de nici una dintre colegele de promovare. A remizat în deplasare cu Severin şi Bistriţa şi a învins pe CSMS Iaşi, pe propriul teren. Diferenţa în clasament dintre gruparea de la malul mării şi următoarea nou-promovată este de cinci locuri şi şase puncte.

20 de puncte a acumulat Viitorul în turul campionatului Ligii I.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă