7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialRefacerea instalaţiilor în baie

Refacerea instalaţiilor în baie

Înlocuirea vechilor conducte ale unei băi este o condiţie obligatorie a oricărei amenajări. Operaţia este necesară, în primul rând deoarece vechile conducte metalice sunt, în cele mai multe dintre cazuri, atât de deteriorate încât ele devin un potenţial pericol de inundaţii.

Materialele moderne, precum cuprul sau poli­pro­pilena, pe lân­gă siguranţa şi buna funcţionalitate în exploatare, prelungesc cu mult durata de viaţă a instalaţiilor. Lucrul acesta devine absolut necesar atunci când sunt înlocuite obiectele sanitare, iar unele porţiuni ale instalaţiilor de alimenatre cu apă sau de scurgere sunt prinse definitiv sub finisajele ceramice. Atunci când vă hotărâţi pentru montarea „îngropată” a conductelor, trebuie să vă  asiguraţi că gradul lor de rezistenţă este suficient de mare, iar conexiunile între ele­mentele instalaţiei (fitinguri, con­duc­te etc.) sunt corect realizate, pentru a rezista o perioadă foarte lungă de timp. Altfel, orice disfuncţie aduce după sine degradarea finisajelor şi cheltuieli mari în procesul de reparare.

Ideea directoare a renovării băii pe care o prezentăm aici a fost montarea unei căzi cu hidromasaj. Au fost necesare o serie de operaţii care să faciliteze acest lucru. Dintre acestea, menţionăm redirecţionarea conductelor de apă prin perete, respectiv prin pardoseală, precum şi demolarea măştii instalaţiilor şi reconstrucţia ei la dimensiuni mai mici, pentru a se câştiga spaţiu în favoarea căzii.

 

Etape de lucru:

1. Prima operaţie a constat în demolarea măştii din cărămizi a ghenei de instalaţii, pentru ca acestea să fie expuse. În acelaşi timp, au fost eliminate vechile obiecte sanitare.

2. Vechile instalaţii, atât cele de apă, cât şi cele de scurgere, au fost eliminate în totalitate. Operaţia a fost una dificilă, din cauza deteriorării elementelor metalice de conexiune.

3. Conductele au fost înlocuite cu ţevi din cupru. Operaţiunii de sudare i s-a acordat o atenţie specială, pentru că îmbinările prost făcute provoacă scurgeri.

4. Conductele au fost îmbrăcate într-un strat de izolaţia peste care s-a aplicat un al doilea strat, care a fost lipit cu bandă adezivă. Ambele îndeplinesc rolul de barieră anticondens.

5. Deoarece apartamentul se află la parter, pe conducta de scurgere a fost montată o supapă antirefulare. Aceasta împiedică pătrunderea apei antigravitaţional sub presiune. 

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite

Guvernul Ciolacu nou învestit a dat prima OUG. Ce măsuri prevede la nivelul administraţiei publice centrale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seara, Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, care transpune în legislaţie...

Luna decembrie aduce vânzări record în sectorul alimentar: Produse tradiționale și pachete speciale pentru sărbători

Decembrie se dovedește a fi o lună extrem de bună pentru producătorii din domeniul alimentar din România, aceștia înregistrând vânzări semnificative. Conform emisiunii ZF...

Regula U21, mai eficientă ca niciodată. Premieră absolută în Superliga după 8 ani de la implementare

Pentru prima dată de la introducerea regulii U21 în 2016, fiecare etapă din Superliga României a sezonului 2024/2025 a înregistrat cel puțin un marcator...
Ultima oră
Pe aceeași temă