14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialO tânără radicalizată este căutată de poliție, în legătură cu ancheta privind...

O tânără radicalizată este căutată de poliție, în legătură cu ancheta privind mașina cu butelii de gaz parcată lângă Catedrala Notre-Dame

O tânără radicalizată este căutată de autoritățile franceze, iar alte două persoane au fost arestate, în legătură cu ancheta privind mașina încărcată cu butelii de gaz, descoperită de polițiștii parizieni în apropierea Catedralei Notre-Dame din Paris, informează The Guardian, citat de News.ro.

Tânăra căutată are 19 ani și este fiica proprietarului mașinii în care au fost descoperite buteliile. Autorităţile susţin că tânără este radicalizată şi are intenţia de a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria.

Inițial, tatăl fetei a fost reținut de poliție, după ce autoritățile au susținut că s-ar afla pe lista serviciilor secrete, sub suspiciunea de radicalizare. El a fost, ulterior, eliberat, întrucât duminică a mers la poliție, unde a raportat dispariția fiicei sale, cât și a mașinii familiei.

Printre cele două persoane arestate se numără o femeie de 29 de ani, precum şi un bărbat de 34 de ani, care erau deja în vizorul serviciilor de informaţii franceze pentru că au susţinut idei teroriste.

Autovehiculul Peugeot 607 era parcat în apropierea Catedralei Notre-Dame și nu avea plăcuţe de înmatriculare. În portbagajul mașinii, polițiștii au descoperit mai multe butelii de gaz pline şi una goală pe scaunul din faţă.

O sursă apropiată anchetei a precizat că mașina era goală, „ca și cum ar fi fost abandonată”. În plus, semnalizarea de avarie a autovehicului a fost lăsată pornită, pentru a atrage atenţia persoanelor care traversau zona, precizează sursa citată.

Deși în interiorul mașinii nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz, polițiștii au găsit mai multe documente cu înscrisuri în limba arabă.

Peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste care au zguduit în ultimul an şi jumătate Franţa. De asemenea, autorităţile franceze rămân în alertă maximă de atentate teroriste, după ce liderii grupării jihadiste Stat Islamic au făcut un apel pentru lansarea de noi atacuri în Hexagon.

 

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă