17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul FBI se protejează acoperind camera web a laptopului cu bandă adezivă....

Directorul FBI se protejează acoperind camera web a laptopului cu bandă adezivă. Același procedeu îl folosea și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg

Directorul FBI, James Comey, a anunțat că una dintre metodele prin care se protejează este să-și acopere cu bandă adezivă camera web a laptopului pe care-l folosește.

În cadrul unei conferințe susținute la Centrul pentru Studii Strategice Internaționale, directorul FBI a recomandat și oamenilor obișnuiți să folosească această măsură de protecție: "Există câteva lucruri importante pe care le puteți face, iar acesta e unui dintre ele", a spus James Comey.

Directorul FBI a explicat că în acest mod cetățenii obișnuiți își pot apăra intimitatea de "persoane neautorizate". De altfel, în instituțiile guvernamentale, acestă protecție este obligatorie – calculatoarele angajaților au deasupra camerelor web câte un capac de protecție care le poate acoperi prin culisare, a spus Comey.

În SUA, poziția directorului FBI în chestiuni de securitate informatică stârnește deja dezbateri aprinse, după ce FBI a cerut fără succes companiei Apple să faciliteze deblocarea unui telefon mobil care a aparținut unuia dintre teroriștii uciși la San Bernardino (California). Apple a refuzat cererea FBI, invocând securitatea datelor personale.

Acum câteva luni, și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, era remarcat într-o fotografie în care laptopul lui avea camera web, precum și microfonul acoperite cu bandă adezivă – exact procedeul recomandat de șeful FBI.

La conferința de la Centrul pentru Studii Strategice Internaționale, directorul FBI a mai amintit și alte măsuri simple de siguranță care ar trebui urmate de americani: "Sper că vă încuiați mașinile. Încuiați-vă locuințele pe timpul nopții. Dacă aveți un sistem de alarmă, folosiți-l!".

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă