12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Obama, la ONU, acuză creșterea naționalismului și a populismului în lume

Președintele Obama, la ONU, acuză creșterea naționalismului și a populismului în lume

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a atras marți atenția, în ultimul său discurs de la tribuna ONU, asupra amplificării unui “naționalism agresiv” și a unui “populism grosier” în lume, transmit AFP și DPA citate de Agerpres.

Creșterea inegalităților economice a dus la dezvoltarea sectarismului etnic și religios, precum și la amplificarea unui “naționalism agresiv” și a unui “populism grosier”, a spus el.

“Nu putem ignora aceste viziuni. Ele reflectă o nemulțumire în rândul prea multora dintre cetățenii noștri”, a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul Adunării Generale a ONU.

Totuși, a adăugat Obama, “ele nu pot oferi securitate și prosperitate pe termen lung”.

El a evidențiat de asemenea progresul adus de integrarea globală și a denunțat dorința izolaționistă de a ridica ziduri.

“Astăzi, o națiune care se înconjoară de ziduri nu face decât se autoizoleze”, a subliniat Obama, făcând aparent trimitere la promisiunea candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, de a construi un zid la frontiera de sud în cazul în care va ajunge președinte.

Obama a subliniat totodată că națiunile trebuie în schimb să lucreze împreună pentru a se asigura că beneficiile integrării globale sunt împărtășite la scară largă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă