Elena Udrea a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să ceară de la Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi DNA Alba note informative care ar arăta „situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei”, scrie Mediafax.
„Ceea ce este important este şi care este motivul pentru care am decis, împreună cu avocatul Chiciu, să solicităm instanţei să ceară de la SRI, cât şi de la DNA Alba note informative în care se arată conivenţa infracţională a persoanelor implicate în acest dosar. O conivenţă infracţională din care niciodată SRI nu a spus că aş face parte, niciodată în nicio astfel de notă, fie că a fost primită de mine, fie că a fost primită de preşedintele României, fie că a fost primită la nivelul de prim-ministru nu s-a pomenit numele meu.
Am avut la minister note trimise de la SRI în care se aducea la cunoştinţă situaţii cu posibil caracter ilegal create între angajaţi ai ministerului şi firme din afara instituţiei”, a declarat, luni, Elena Udrea, la ieşirea de la instanţa supremă.
Magistraţii ÎCCJ au modificat condiţiile controlului judiciar impus Elenei Udrea. Politicianei i s-a ridicat interdicţia de a părăsi ţara, însă, decizia nu este definitivă.
La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.