14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCe restricții de circulație vor fi în București, pe 1 decembrie, cu...

Ce restricții de circulație vor fi în București, pe 1 decembrie, cu prilejul paradei de Ziua Națională

Pentru a permite derularea paradei militare consacrate Zilei Naționale a României, circulația rutieră va fi închisă joi, 1 decembrie, pe câteva artere rutiere din Sectorul 1 al Capitalei.

Restricții vor fi între orele 4,00 și 16,00, pe axul central al Șoselei Kiseleff și banda I de circulație, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Arcul de Triumf, și banda I pe Șos. București – Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe banda IV pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere, informează Brigada Rutieră.

De asemenea, între orele 4,00 — 16,00, va fi închisă total circulația (gradual, în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă) pe șos. Kiseleff între Piața Arcul de Triumf și Piața Victoriei, precum și pe străzile adiacente, pe bd. Al. Constantinescu, între bd. Mărăști și Arcul de Triumf, pe bd. Mareșal Averescu, între bd. Mărăști și Arcul de Triumf, bd. Constantin Prezan, între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, și pe str. Ion Mincu, între bd. Aviatorilor și bd. Ion Mihalache.

"De asemenea, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Mărăști și strada Clucerului, pe durata deplasării tehnicii. Totodată, va fi restricționată circulația și în pasajul de la Piața Presei Libere, pe sensul de deplasare către Piața Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal", se arată în comunicat.

Pe 30 noiembrie, începând cu ora 10,00, în Piața Arcul de Triumf, pentru amplasarea tribunelor, va fi restricționat traficul rutier pe banda I pe str. A. Constantinescu către Mănăstirea Cașin și pe șos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers Piața Presei — Piața Arcul de Triumf, precum și pe banda I , în Piața Arcul de Triumf sensul Piața Presei Libere.

Totodată, începând cu orele 22,00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruș între Intrarea Pescăruș și Restaurant Pescăruș, cât și în alveolele de pe șos. Kiseleff , în zona Monumentului Infanteriei.

Potrivit sursei citate, pe 1 decembrie, între orele 6,00 — 16,00, se va restricționa traficul rutier pe banda I de circulație pe bd. Aviatorilor, dinspre bd. Beijing către str. Arh. I. Mincu, și la necesitate pe banda I pe sensul de mers dinspre str. Arh. I. Mincu către bd. Beijing.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor auto să evite deplasarea în zona de desfășurare a evenimentului, să circule cu maximă atenție, să folosească rutele ocolitoare, să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricționate pentru circulație și să opteze, în perioada menționată, pentru transportul public de suprafață sau metrou.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inițiativa pentru Democrație lansează un nou site de informații pentru Alegători și anunță Granturi pentru a crește puterea Votanților din Europa

Bruxelles — Inițiativa pentru Democrație (A4D), o organizație nonpartizană de frunte dedicată susținerii și protejării valorilor democratice la nivel global, este mândră să anunțe...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă