26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRocadă la conducerea APDM Galaţi

Rocadă la conducerea APDM Galaţi

Noul director este finanţist specializat în monitorizarea licitaţiilor, după ce foştii directori au fost destituiţi pentru că nu organizau licitaţii.

 

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi are un nou director general, acesta fiind un finanţist, Liviu Cubrei, care a ocupat până acum funcţia de observator licitaţii în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Galaţi. Cubrei îl înlocuieşte pe George Petcu, care a fost demis în urmă cu câteva săptămâni, funcţia fiind preluată cu caracter interimar de directorul comercial, Silviu Meternă. George Petcu era absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Pregătirea sa profesională a stârnit controverse după ce presa a descoperit că potrivit CV-ului postat pe site-ul „Best Jobs”, Petcu nu a prea navigat, având mai multe joburi pe malul mării. El a fost, pe rând, barman şi carmangeriu la Hotelul „Măgura” din Eforie Sud, sloter la Hotelul „Venus”, vânzător la Compres Holding Constanţa, după care s-a ocupat de agenturare nave la Trans Canal Constanţa, de achiziţii cereale la Agroport SA Brăila şi de agenturare nave pentru Trans Europa SA Galaţi, firmă la care deţine un pachet de acţiuni deputatul Mircea Toader.

Petcu fusese numit la conducerea APDM pe 6 iulie 2011, după ce fostul director al APDM, Mihai Ochialbescu, fusese destituit de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Anca Boagiu, pentru că acordase fără licitaţii mai multe contracte de lucrări portuare în valoare de milioane de euro. Boagiu a fost nemulţumită că Ochialbescu a atribuit fără licitaţie lucrări de 15 milioane de euro unor firme din clientela PSD, Vega 93 SA Galaţi şi Tancrad SRL Galaţi. Lucrările de modernizări portuare, erau tot în avantajul unor personaje din clientela PSD, respectiv al preşedintelui PSD Brăila, Gh. Bunea Stancu, care controlează Portul Hercules SA Brăila. Şi cel care a urmat, George Petcu, a semnat un contract de 9 milioane euro, pentru ranfluarea epavei navei „Slatina”, tot fără organizarea unei licitaţii.  

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă