16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump extinde căutarea de candidați pentru ocuparea funcției de secretar de...

Donald Trump extinde căutarea de candidați pentru ocuparea funcției de secretar de Stat

Preşedintele-ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, caută un candidat pentru ocuparea funcției de secretar de Stat în administrația sa, a anunțat, duminică, purtătoarea de cuvânt a echipei sale de tranziție, Kellyanne Conway, relatează Agerpres.

“Căutarea s-a extins pentru că, până la acest moment, nu există o listă definitivă de finaliști și, la începutul acestei săptămâni, vor fi întâlniri cu mai mulți candidați”, le-a spus Conway jurnaliștilor, în Turnul Trump, din New York.

Conway a declarat că există câteva propuneri pentru acest post, însă, unele nu vor să-şi abandoneze “posturile lucrative” în sectorul privat, dar acum au exprimat interes pentru “a intra în Guvern” și servi țara. Alte trei nume care se aflau pe listă erau ex-primarul New Yorkului, Rudolph Giuliani, generalul în rezervă David Petraeus și senatorul republican Bob Corker, președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului.

În ultimele zile, s-a vorbit de asemenea de fostul guvernator de Utah, Jon Huntsman, un veteran lider republican care a fost ambasador în China, dar purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziție a evitat duminică să confirme dacă acesta este unul dintre candidați.

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

pergolele sunt refugiul perfect pentru relaxare

Munca este mai mult decât o necesitate. Prezentă inevitabil în viața de zi cu zi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă