15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVara asta se poartă decorurile greceşti

Vara asta se poartă decorurile greceşti

Canicula ne obligă să ne gândim la soluţii cu care să ne protejăm de razele nemiloase ale soarelui, precum şi de căldura toridă. Desigur că ­aparatele de aer condiţionat, ­jaluzelele şi rulourile – la interior -, precum şi umbrelele,copertinele,  parasolarele şi, mai nou, ventilatoarele cu vapori de apă pentru grădină şi terasă sunt ideile la îndemână la care apelăm în primul rând.

Vestea bună este că există numeroase soluţii, din ce în ce mai eficiente, între ele putându-se enumera, de exemplu, rulourile din aluminiu, inclusiv pentru ferestrele de mansardă, în timp ce progrese se pot remarca în ceea ce priveşte designul la aparatele de aer condiţionat, care deseori oferă un aer prea tehnic interioarelor pe care le dorim mai estetice. De departe, însă, cea mai eficientă soluţie împotriva caniculei vara este o bună izolare a locuinţei şi un sistem performant de închideri şi geamuri. Acestea nu se fac repede iar cei care şi-au luat măsurile necesare sau beneficiază de un sistem de termoizolare văd acum beneficiile pe care unii le iau în considerare doar iarna.

O altă idee este să ne refugiem în concediu în alte locuri iar zona mediteraneană reprezintă, ca de obicei, o mare atracţie, mai ales că stilul corespunzător, mediteranean, a început de mai mulţi ani să intereseze atât pentru construcţia de case având această inspiraţie, cât şi pentru decorurile de interior. Culorile puternice, mediteraneene, au început şi ele să fie din ce în ce mai mult folosite în amenajări şi renovări.

Este cunoscut faptul că Grecia este destinaţia cea mai iubită de români pentru vacanţele de vară. O oportunitate în plus pentru această vară este faptul că preţurile sunt extraordinar de tentante, iar canicula este atenuată atât de briza mării, cât şi de munţii şi pădurile care se regăsesc chiar şi pe insule. Un alt avantaj al petrecerii unei vacanţe aici, pentru cei interesaţi de domeniul home&deco, este inspiraţia pe care o oferă casele de aici, majoritatea noi, fie ele cu specific montan în zona macedoneană, construite cu piatră şi lemn, terase circulare, acoperiş cu olane ceramice, fie cele terasate în stilul cicladic, în culorile alb şi albastru, ­consacrate Greciei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă