17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăGDPRBiopsiile endoscopice gastro-intestinale la copii

Biopsiile endoscopice gastro-intestinale la copii

Deşi sunt unele dintre cele mai mari temeri ale părinţilor, procedurile chirurgicale la vârste fragede sunt adesea necesare. În cazul unor anumite tipuri de afecţiuni, este dificil de pus un diagnostic exact. Pentru a-l stabili pe cel corect şi a prescrie un tratament corespunzător sunt efectuate biopsii (prelevări de ţesut care urmează a fi analizat). Rezultatele acestor proceduri sunt rapide, exacte, şi pot asigura o recuperare ulterioară completă.

Când sunt biopsiile gastro-intestinale necesare

Biopsiile efectuate cu ajutorul endoscopiei digestive inferioare sau superioare sunt proceduri invazive, care se realizează sub anestezie generală.

„Decizia de a efectua procedura este luată în funcţie de fiecare caz în parte. La sugari şi la copiii de vârste mici se utilizează biopsiile de mucoasă jejunală (parte a intestinului subţire cuprinsă între duoden şi ileon), având în vedere faptul că cele mai frecvente cauze ale bolilor digestive în cazul copiilor mici sunt alergiile alimentare (la gluten sau la proteinele din laptele de vacă) ori intoleranţele digestive”, precizează dr. Iulia Ţincu, medic pediatru în cadrul Delta Hospital.

Aceeaşi procedură se aplică şi pentru a diagnostica gastrita (infecţioasă, cu Helicobacter pylori, de reflux biliar sau gastric). În ceea ce priveşte biopsiile de tract digestiv inferior, ele sunt utile în cazul pacienţilor cu sângerări digestive, sau cei suspectaţi de boală inflamatorie intestinală.

Motive pentru care vă puteţi baza pe noi

Cunoaştem foarte bine îngrijorările părinţilor înainte ca micuţii lor să fie supuşi la astfel de proceduri – este normal ca părinţii să se simtă neliniştiţi când copilul lor este bolnav. De aceea, este important ca aceştia să ştie că:
1. Biopsiile sunt, într-adevăr, metode invazive de diagnosticare, însă complicaţii apar rareori în acest stadiu
2. Personalul medical de la Delta Hospital este foarte bine instruit şi are o experienţă îndelungată în efectuarea acestui tip de proceduri
3. Protocoalele de lucru foarte bine puse la punct asigura savarsirea unui act medical complet si corect.
4. Anestezia, procedură de care mulţi părinţi se tem, este o manevră necesară şi aplicabilă în siguranţă de la vârste foarte mici, datorita echipei medicale supra-specializate şi a tehnicilor medicale de ultima ora utilizate cu preponderenta la Delta Hospital.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă