0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialReţeta săptămânii: Plăcintă cu spanac, brânză şi ouă

Reţeta săptămânii: Plăcintă cu spanac, brânză şi ouă

Un preparat specific mediteranean, plăcinta cu spanac, ricotta şi ouă se poate servi caldă sau rece, ca fel principal sau ca aperitiv, scrie Mediafax.

 

Număr de porţii: 6

Ingrediente

300 de grame făina
700 de grame spanac fiert
500 de grame brânză ricotta sau de vaci mai grasă
8 ouă fierte
1 ou crud
o felie groasă de pâine
200 de grame caşcaval sau brânză mai tare rasă
30 mililitri lapte
5 linguri de ulei de măsline
sare
piper
nucşoară
seminţe de susan

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, 3 linguri de ulei, 4 linguri apă şi sare. Se lasă 40 de minute deoparte, acoperit cu un prosop.

Spanacul se scurge de apă, se amestecă cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors, oul crud, brânză, sare, nucşoară şi piper.

Jumătate din aluat se întinde, se aşază într-o tavă rotundă căptuşită cu hârtie de copt, se pune compoziţia de spanac, în care se pun ouăle fierte întregi, curăţate de coajă. Restul de aluat se întinde şi se pune peste plăcintă. Se unge cu ulei şi se presară cu seminţe de susan.

Se coace circa o oră în cuptor, la foc potrivit.

Cele mai citite

Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii aleși în SUA

Elon Musk a sugerat introducerea testelor cognitive pentru oficialii aleși din Statele Unite, ca măsură pentru a garanta capacitatea acestora de a își îndeplini...

București-Ilfov, regiunea cu cel mai scăzut risc de sărăcie din Uniunea Europeană

Cele mai mari riscuri de sărăcie au fost înregistrate în regiunea ultraperiferică franceză Guyane, Calabria și Sicilia Regiunea București-Ilfov este lider european în ceea ce...

Peste 3.000 de solicitări la Ambulanța București-Ilfov în perioada Crăciunului

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat 3.009 solicitări între dimineața zilei de 24 decembrie și dimineața zilei de joi, a anunțat managerul instituției,...
Ultima oră
Pe aceeași temă