7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSportUPDATE: Ponta o propune la Ministerul Educaลฃiei pe Ecaterina Andronescu, declaratฤƒ incompatibilฤƒ

UPDATE: Ponta o propune la Ministerul Educaลฃiei pe Ecaterina Andronescu, declaratฤƒ incompatibilฤƒ

UPDATE: Întrebat de jurnaliลŸti ce decizie va lua în cazul unei eventuale incompatibilitฤƒลฃi a Ecaterinei Andronescu legat de postul de ministru, Ponta a rฤƒspuns cฤƒ aceasta va pฤƒrฤƒsi postul de ministru dacฤƒ va exista o hotฤƒrâre definitivฤƒ de condamnare, relateazฤƒ Mediafax.

„ลžtiu cฤƒ nu s-a redactat hotฤƒrârea ลŸi cฤƒ urmeazฤƒ sฤƒ se judece în recurs. Când existฤƒ o hotฤƒrâre definitivฤƒ, la fel ca ลŸi în cazul ministrului Culturii, Mircea Diaconu, dacฤƒ este de achitare, rฤƒmâne, dacฤƒ este de condamnare, pฤƒrฤƒsesลŸte funcลฃia”, a spus Ponta.

Inspectorii de integritate au mai constatat cฤƒ din 2004 Andronescu este rector la UPB, din 19 decembrie 2008 senator, iar în prezent exercitฤƒ funcลฃia de vicepreลŸedinte al Partidului Social Democrat.

 

Premierul Victor Ponta a anunลฃat cฤƒ va înainta PreลŸedinลฃiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaลฃiei, în condiลฃiile în care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expirฤƒ, relateazฤƒ Mediafax.

Ecaterina Andronescu a fost declaratฤƒ incompatibilฤƒ de Curtea de Apel BucureลŸti, dupฤƒ ce Agenลฃia Naลฃionalฤƒ de Integritate a înaintat dosarul în instanลฃฤƒ. Andronescu a fost în acelaลŸi timp rector, parlamentar ลŸi vicepreลŸedinte al unui partid politic (PSD), lucru interzis de Legea Educaลฃiei.

Liviu Pop a declarat cฤƒ vineri predฤƒ mandatul de ministrul al Educaลฃiei, întrucât îi expirฤƒ interimatul.

El a spus cฤƒ nu a avut nicio discuลฃie cu premierul Victor Ponta privind numirea unui titular la Ministerul Educaลฃiei.

Premierul Victor Ponta declara, în 25 iunie, cฤƒ va face numirea la Ministerul Educaลฃiei „zilele acestea”, el arฤƒtând cฤƒ doreลŸte sฤƒ discute cu ministrul interimar Liviu Pop ลŸi cu Ecaterina Andronescu despre stadiul procedurilor referitoare la bacalaureat ลŸi la testele naลฃionale.

Primul ministru anunลฃa recent cฤƒ dupฤƒ o discuลฃie cu Ecaterina Andronescu ลŸi cu Liviu Pop, va trimite în scris preลŸedintelui propunerea ca aceasta sฤƒ preia portofoliul Educaลฃiei.

„Doamna Andronescu este propunerea noastrฤƒ pentru funcลฃia de ministru al Educaลฃiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expirฤƒ pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a fฤƒcut o muncฤƒ extraordinarฤƒ într-o perioadฤƒ foarte grea, examene de bacalaureat în special. AลŸtept de la domnia sa sฤƒ finalizeze toate procedurile, în aลŸa fel încât când îi predฤƒ doamnei Andronescu mandatul sฤƒ nu aparฤƒ iarฤƒลŸi o problemฤƒ de coordonare. Decizia este luatฤƒ”, a spus Victor Ponta.

Liviu Popa a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaลฃiei în 15 mai, dupฤƒ ce Ioan Mang ลŸi-a dat demisia în urma acuzaลฃiilor de plagiat.

 

Cele mai citite

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ