11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump, criticat dur la Globurile de Aur, pentru că a ironizat...

Donald Trump, criticat dur la Globurile de Aur, pentru că a ironizat un reporter cu dizabilități. Actrița Meryl Streep: Când cei puternici se folosesc de poziția lor pentru a îi hărțui pe ceilalți, avem de pierdut cu toții. Jimmy Fallon l-a comparat cu un rege tiran din „Urzeala Tronurilor” | VIDEO

 Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a fost ținta criticilor principalilor actori de la Hollywood care au participat, în noaptea de duminică spre luni, la ediția din acest an a Globurilor de Aur. Cea mai vocală a fost actrița Meryl Streep, care a primit premiul pentru întreaga carieră.

În acest context, ea a susținut un discurs de aproape șase minute, în care a denunțat retorica președintelui ales din campania prezidențială și în care l-a criticat pentru că a ironizat un reporter cu dizabilități, potrivit CNN. 

 „Anul acesta, a avut loc o interpretare care m-a lăsat fără cuvinte. Nu pentru că era bună, nu a fost nimic bun la ea, ci pentru că a fost eficientă și a avut efectul propus. Este vorba de acel moment în care o persoană care este aleasă să ocupe cea mai respectabilă poziție, a imitat un reporter cu disabilități – o persoană pe care o întrecea ca statut, privilegiu, putere și abilitate de a lupta.   Mi-a frânt inima când am văzut ce s-a întâmplat și încă nu îmi pot scoate imaginile din cap, pentru că nu a fost un film, ci viața reală. Când acest instinct de a umili este promovat de cineva în spațiul public, de cineva important, nu face altceva decât să acorde altor oameni permisiunea să facă la fel”, a declarat Maryl Streep, care a făcut referire la o controversă în care a fost implicat președintele ales Donald Trump, în noiembrie 2015.

 Ea a continuat susținând că presa ar trebui să îl tragă la răspundere pentru fiecare ieșire în public și a îndemnat dudiența să susțină Comitetul pentru protejarea jurnaliștilor, o organizație non-profit.

Meryl Streep a folosit discursul pentru a evidenția importanța culturii americane a străinilor, despre care a afirmat că „sunt segmentul cel mai demonizat al societății”, la acest moment.

„Hollywood-ul este plin de străini. Dacă îi dăm pe toți afară (n.r. – din Statele Unite), nu vom mai avea nimic de văzut decât fotbal și arte marțiale, care, de fapt, nu sunt arte”, a mai spus actrița.

„Când cei puternici se folosesc de poziția lor pentru a îi hărțui pe ceilalți, avem de pierdut cu toții”, a mai atras ea atenția.

Comunitatea de la Hollywood a salutat poziția adoptată de Meryl Streep. Și gazda celei de-a 74-a ediție, Jimmy Fallon, l-a ironizat de Donald Trump, pe care l-a comparat cu regele Joffrey din serialul HBO „Urzeala Tronurilor”, un băiețel despotic. „În 12 vom afla și noi”, a spus Fallon.

 Reacția lui Donald Trump

Reacția președintelui ales al SUA nu a întârziat să apară. Într-un interviu acordat, luni dimineața, publicației The New York Times, miliardarul a declarat că nu este surprins de critica venită de la „oamenii de film liberali ”. El a calificat-o pe Meryl Streep drept un suporter al rivalei sale politice, Hillary Clinton, învinsă în alegerile prezidențiale de anul trecut.

În plus, el a negat că l-ar fi ironizat pe respectivul jurnalist. „Nu mi-am bătut joc de nimeni niciodată. Oamenii spun că am vrut să ironizez dizabilitatea reporterului. De parcă Meryl Streep și alte persoane îmi pot citi mintea. Nu am făcut așa ceva”, a afirmat miliardarul.

Întrebat dacă a auzit discursul actriței, el a spus că nu s-a uitat la ceremonie. Ulterior, a revenit cu mai multe postări pe contul său de Twitter, în care a calificat-o pe actriță drept „lacheul” candidatei democrate la alegerile prezidențiale.

„Meryl Streep, una dintre cele mai supraapreciate actrițe de la Hollywood, nu mă cunoaște, dar seara trecută, la Globurile de Aur, m-a atacat. Ea este lacheul lui Hillary, care a pierdut alegerile. Pentru a 100 oară, nu mi-am bătut joc de un reporter cu dizabilități. Nu aș face asta niciodată. Pur și simpu l-am arătat cum se <<gudura>> când a schimbat complet o poveste veche de 16 ani, pe care o scrisese, pentru a mă fac să arăt rău”, a scris Trump pe Twitter.

 Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur a fost prezentată de Jimmy Fallon.


 Citește și: Câștigătorii Globurilor de Aur. Musicalul „La La Land” a intrat în istorie, cu cele mai multe premii obținute | VIDEO + FOTO

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a avut loc, în noaptea de duminică spre luni. Competiția a fost dominată de musicalul „La La Land”, regizat de Damien Chazelle, care a obținut toate cele șapte premii pentru care fusese nominalizat.


Citește și: Cronică de film „La La Land“: Să visezi nu este suficient | FOTO + VIDEO

„Damien Chazelle se joacă cu mişcările de aparat – construieşte cadre lungi, pentru a pune în valoare autenticitatea cu care actorii se dedică rolurilor lor. De exemplu, pentru a intra în pielea lui Sebastian, Ryan Gosling a învățat să cânte la pian, ceea ce regizorul nu doreşte să treacă neobservat pe marile ecrane. Similar, în perioada de preproducție, întreaga distribuție a petrecut ore în șir repetând pașii coregrafiilor, iar rezultatul depășește orice așteptare.”… citește continuarea aici.


 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă