Un studiu australian confirmă efectele benefice ale consumului regulat de ciocolată neagră în prevenirea infarcturilor, relatează AFP, citata de Agerpres.
Acest studiu – realizat de Monash University din Melbourne pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal – informează despre efectele ‘semnificative’ ale ciocolatei cu concentraţie mare de cacao.
Consumul cotidian timp de 10 ani a 100 grame de ciocolată conţinând cel puţin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale în 70 de cazuri şi a celor nefatale în 15 situaţii în cadrul unui segment de 10.000 de persoane.
‘Concluziile noastre arată că ciocolata neagră ar putea oferi o alternativă sau o completare terapiilor medicamentoase în cazul persoanele care prezintă un risc ridicat de maladie cardio-vasculară’, afirmă Ella Xomer, responsabila studiului.
Cercetătorii au procedat prin modelizarea epidemiologică, comparându-şi datele obţinute cu rezultatele a numeroase alte studii care au subliniat efectele benefice ale ciocolatei asupra sănătăţii.
Ciocolata este bogată în polifenoli, antioxidanţi naturali puternici care limitează stresul şi reduc riscurile maladiilor cardio-vasculare, cancerelor şi altor maladii cronice.