25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGermania dorește verificarea laptopurilor și telefoanelor solicitanților de azil

Germania dorește verificarea laptopurilor și telefoanelor solicitanților de azil

Autoritățile germane ar putea asculta telefoanele solicitanților de azil și ar putea verifica informațiile de pe computerele lor, in cazul în care există dubii în privința naționalității lor, potrivit unui proiect de lege citat de Reuters.

Potrivit proiectului de lege obţinut de agenţia de presă Reuters, oficialii Biroului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF) vor primi autorizaţia legală de a cerceta cu atenţie telefoanele, tablete şi computerele solicitanţilor de azil. 

Proiectul de lege a fost formulat de Ministerul de Interne și Ministerul de Justiţie, care au estimat că peste 50% din cele 280.000 de aplicaţii pentru azil din 2016 ar fi trebuit să fie cercetate mai atent. Conform oficialilor BAMF, mulţi solicitanţi de azil prezintă documente false, în speranţa că li se va garanta dreptul de şedere.

Date precum cele din telefoane nu au fost cercetate, pentru că oficialii nu aveau autoritatea legală de a întreprinde acest lucru. Oficalii au apelat în schimb la lingvişti pentru a deermina adevărata origine a solicitanţilor de azil.

Această măsură este una dintre cele pe care Guvernul german a trebuit să le ia pentru a demonstra determinarea de a lua măsuri drastice faţă de abuzurile regulamentelor liberale în privinţa solicitărilor de azil.

 

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă