17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialBenQ România estimează creşteri ale vânzărilor pe toate categoriile de produse în...

BenQ România estimează creşteri ale vânzărilor pe toate categoriile de produse în 2012

Vânzările BenQ de proiectoare şi camere foto vor creşte anul acesta cu aproximativ 15%, în vreme ce segmentul monitoarelor va avea o evoluţie de 5%

 

BenQ, lider global în furnizarea de soluţii de imagine şi producătorul numărul unu pe piaţa locală de proiectoare, estimează pentru anul în curs un avans al vânzărilor pe toate categoriile de produse, având în vedere diversificarea gamelor de produse şi evoluţia pozitivă a pieţei aşteptată pentru 2012.

Segmentul proiectoarelor, unde BenQ este din anul 2009 numărul unu după cota de piaţă în România, va avea anul acesta o creştere a vânzărilor de aproximativ 15 procente comparativ cu anul anterior.

„Noile proiectoare bazate pe tehnologie laser, care oferă avantajul unei durate de viaţă a lămpii de până la 20.000 de ore vor reprezenta anul acesta 5-10% din vânzările BenQ la nivel local pe acest segment. Aşteptăm o evoluţie de 15% a vânzărilor totale de proiectoare pentru BenQ România şi menţinerea poziţiei de lider la nivel local, în contextul în care estimăm o evoluţie crescătoare a pieţei de profil”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

În zona camerelor foto, BenQ îşi propune o evoluţie a volumului de vânzări de 10-15%. BenQ vizează diversificarea gamei de produse şi accesarea tuturor segmentelor de camere foto compacte, după ce anul trecut a introdus pe piaţa locală primele modele din segmentul bridge. Strategia BenQ urmăreşte evoluţia globală a pieţei de camere foto, care se îndreaptă către modele cu funcţii şi caracteristici mai complexe.

„În primul trimestru din acest an am observat o orientare a consumatorilor către modelele mai avansate, cu performanţe mai ridicate, fapt care s-a tradus într-o creştere valorică a vânzărilor pentru BenQ”, spune Dragoş Salamac.

Oficialul BenQ aşteaptă în acest an o creştere a pieţei locale de camere foto de 15%-20%.

După succesul înregistrat de modelele de monitoare dedicate gamerilor, fie că sunt pasionaţi de jocuri video de strategie, fie că sunt fani ai shooter-elor, BenQ România a continuat să îşi menţină focusul pe acest segment. Pentru anul în curs, BenQ mizează în România pe un avans de 5% al vânzărilor pentru monitoarele LCD.

La nivel local, se observă o tendinţă de creştere a vânzărilor de monitoare cu diagonală de peste 23 inci. În această categorie de monitoare, BenQ fiind numărul unu, cu o cotă de piaţă de aproximativ 30%.

Despre corporaţia BenQ

Corporaţia BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicaţiile mobile, tehnologia de afişare a imaginii şi tehnologia mobilă. BenQ oferă produse ce beneficiază de design inovator, uşurinţă în utilizare şi tehnologii integrate în platforme care promit să împlinească motto-ul BenQ de „Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzând proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, eBook readere, telefoane mobile, medii de stocare şi periferice (mausuri şi tastaturi).

Despre grupul BenQ

Grupul BenQ este format în prezent din 16 companii care operează independent folosind resurse comune şi împărtăşind aceleaşi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, BenQ Materials, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial în producţia de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxin Materials Corp., Forhouse Corp., Light House Tech, SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp. BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation şi Wellypower Co., Ltd.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă