14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBiciclete gratuite în parcul Kiseleff

Biciclete gratuite în parcul Kiseleff

Copiii, părinţii şi chiar bunicii sunt invitaţi la o plimbare gratuită cu bicicleta în parcul Kiseleff. Pentru al patrulea an consecutiv, bucureştenii iubitori de sport şi mişcare în aer liber pot închiria gratuit biciclete prin programul „La Pedale” iniţiat de Primăria Sectorului 1.

Începători sau experimentaţi, tineri sau vârstnici, locuitorii Capitalei pot închiria gratuit o bicicletă doar pe baza buletinului de identitate şi a unui contract de dare în folosinţă. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă şi pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Bicicletele sunt disponibile în două modele – pentru copii şi adulţi – şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcului.

Centrul „La Pedale” este deschis după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-19:00.

În anii trecuţi, proiectul „La Pedale” s-a bucurat de un real succes în rândul bucureştenilor, peste 70.000 de locuitori ai Capitalei „pedalând” una dintre bicicletele puse la dispoziţia lor în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România.

Proiectul „La Pedale” este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă