18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMai multe explozii urmate de un incendiu s-au produs într-o fabrică militară...

Mai multe explozii urmate de un incendiu s-au produs într-o fabrică militară din Cehia. Cel puțin 19 oameni sunt răniți

Cel puțin 19 persoane au fost rănite, joi, într-o serie de explozii accidentale urmate de un incendiu, produse într-o fabrică din Cehia, informează AFP.

Fabrica este specializată în distrugerea stocurilor de muniții învechite.

Incidentul a avut loc în apropiere de Policka, în centrul Republicii Cehe, la 150 de kilometri est de Praga.

“În jurul prânzului, s-a produs o deflagrație a unui exploziv într-o cuvă, la uzina Policske Strojirny”, a precizat, într-un comunicat, consiliul regional.

“Trei răniți grav au fost transportați cu elicopterul la spital”, se adaugă în comunicat, precizând că ei au suferit arsuri grave.

Exploziile au făcut cel puțin 19 răniți, dintre care patru pompieri.

O primă explozie a avut loc în jurul orei 11.00 (10.00 GMT), potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției locale, Hana Kaizarova.

“Alte explozii au urmat, prima dintre ele douăzeci de minute mai târziu”, a spus ea.

Situația s-a “stabilizat” în jurul orei 14.00 (13.00 GMT), au anunțat pompierii, precizând că clădirea lovită de explozii era “izolată” de restul fabricii.

În septembrie 2015, o deflagrație a 320 de tone de substanță explozivă urmată de un incendiu a făcut doi răniți, în aceeași fabrică.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De la guvernare hangover, la una game over

Ilustrație: Marian Avramescu Marele povestitor de bănci Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, premier, om al lui Klaus Iohannis, președinte al Partidului Național Liberal...

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Nicușor Dan, rol dublu în “Prinț și cerșetor”

IlustrațieȘ Marian Avramescu O nouă punere în scenă a celebrului roman al lui Mark Twain “Prinț și cerșetor” este programată pentru campania electorală a...
Ultima oră
Pe aceeași temă