12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu se leagă că nu va susține un nou guvern PNL

Marcel Ciolacu se leagă că nu va susține un nou guvern PNL

Referindu-se la faptul că anterior spusese că PSD nu va propune premier, în cazul în care guvernul cade ca rezultat al adoptării moţiunii de cenzură, că PSD va veni cu o propunere de prim-ministrul din afara partidului. De asemenea, el a negat informaţiile referitoare la existenţa unei înţelegeri cu Ludovic Orban, scrie News.ro.

”Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură”, a aprecizat Marcel Ciolacu.

Deputatul Georgian Pop, plecat la Pro România în urmă cu un an, partid pe care l-a părăsit la sfârşitul anului trecut, se întoarce în  PSD, pe ale cărui liste a fost ales.

El a spus că se pare că PSD va veni cu o propunere de prim-ministru din afara partidului, deşi anunţase că nu va face o propunere de premier, în cazul în care Guvernul cade ca urmare a moţiunii de cenzură.

Întrebat cine va fi premier,  Marcel Ciolacu a declarat: ”Îmi pare rău că preşedintele României s-a antepronunţat şi a spus că o să vină cu aceeaşi propunere, în persoana domnului Orban. Am avut o discuţie foarte aplicată împreună cu colegii mei din ţară şi din Parlament şi se pare că vom veni cu o propunere de prim-ministru, din afara partidului, Şi nu este domnul ambasador al Statelor Unite”.

El a negat că l-ar vota pe Ludovic Orban premier, iar în ceea ce priveşte susţinerea lui Sorin Grindeanu pentru aacest post, liderul PSD a susţinut că nu a existat o discuţie cu acesta.

”Nu voi vota niciodată un guvern PNL şi nu o să recomand cât timp sunt preşedinte interimar să voteze vreodată pe Orban prim-ministru”, a ţinut să sublinieze liderul social-democrat.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă