20 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialLiderul se impune, Callatis surprinde din nou

Liderul se impune, Callatis surprinde din nou

Două dintre echipele constănţene angrenate în eşalonul secund de fotbal au reuşit victorii foarte importante.

 

Marea majoritate a jocurilor din cadrul rundei cu numărul 18 din eşalonul secund la fotbal s-au disputat sâmbătă. Două echipe constănţene aveau înaintea etapei stări de spirit diferite. Viitorul Constanţa venea după două rezultate de egalitate care au redus simţitor distanţa faţă de urmăritoare, din clasament, iar Callatis dorea să îşi continue seria de jocuri surprinzătoare. Formaţia din sudul litoralului a reuşit să se impună pe terenul celor de la FC Snagov, în timp ce Viitorul a plecat cu toate cele trei puncte de pe terenul celor de la Dinamo II.

Viitorul părea că are o misiune mult mai uşoară având în vedere că întâlnea o echipă aflată în subsolul clasamentului, locul 14. Elevii lui Cătălin Anghel au avut însă mult de muncă pentru a-şi trece în cont cele trei puncte. Dominarea autoritară a constănţenilor nu a fost fructificată decât o singură dată. Dică a reluat în plasă cu capul o centrare a lui Călinţaru reuşind astfel să marcheze unicul gol al partidei. Se întâmpla în minutul ’73. Un 1-0 care contează foarte mult pentru echipa de pe litoral, care evită astfel ca urmăritoarele să o egaleze în ierarhia competiţiei.

Callatis Mangalia a surprins încă o dată reuşind să se impună cu 3-1 pe terenul echipei FC Snagov, o echipă aflată în partea superioară a clasamentului întrecerii. Echipa lui Mugurel Cornăţeanu ajunge astfel la cinci victorii consecutive, trei dintre ele venind în startul acestui retur.

Meciul de la Snagov a fost mult mai uşor decât se aşteptau mangalioţii. La doar 18 minute de la start, Herţu făcea 1-0, iar peste alte 14 minute Andrei Sin dubla avantajul echipei din sudul litoralului. La cabine s-a intrat la scorul de 2-1, dar reuşita din prelungiri a aceluiaşi Sin a consolidat victoria Callatisului, care face minuni în acest retur.  

Rezultatul de la Snagov le permite mangalioţilor să urce din nou în clasament, Callatis aflându-se acum pe locul 8.

Săgeata a pierdut cu 0-5

În primul meci oficial al sezonului, Săgeata Năvodari reuşea să se impună cu 2-1 în faţa celor de la CS Otopeni şi îl făcea pe tehnicianul Constantin Gache să exclame că elevii lui au fost nişte eroi. Două săptămâni mai târziu, Săgeata s-a făcut de râs. Sâmbătă, năvodărenii au cedat pe propriul teren meciul jucat cu FC Botoşani şi au pierdut. Înfrângerea nu este atât de surprinzătoare, în condiţiile în care Săgeata se confruntă cu numeroase probleme, dar scorul, 0-5, este unul cu adevărat umilitor. În aceste condiţii, echipa năvodăreană părăseşte podiumul şi coboară pe locul patru, promovarea fiind din ce în ce mai departe.

 

35 de puncte a acumulat liderul Viitorul Constanţa cu cele trei obţinute pe terenul celor de la Dinamo II.

Cele mai citite

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă