4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăGDPRSubstanţele din alimentele picante protejează inima

Substanţele din alimentele picante protejează inima

Vesti bune pentru fanii condimentelor picante. Se pare ca acele componente care fac ca ardeii sa fie piscosi combat hipertensiunea.

Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a fost efectuat in Hong Kong, la Universitatea Chineza. Cercetatorii au studiat o familie de substante numite “capsaicinoide”, responsabile pentru senzatia picanta.

Prin acest studiu, am reusit sa dovedim ca substantele din chilli si din alte alimente picante au un efect benefic asupra inimii. Avem o imagine mai clara asupra mecanisemelor interne care influenteaza nivelul de colesterol si sanatatea vaselor de sange“, a declarat Zhen Yu-Chen, cercetator-sef.

Pentru studiu, savantii au folosit doua grupe de cobai. Ambele grupe de vietati au fost hranite cu mancare bogata in colesterol. Una singura a primit si alimente bogate in capsaicinoide. Ulterior, savantii au evaluat rezultatele.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Parlamentul din Peru anchetează înființarea unei rețele de prostituție chiar de unul din foștii săi responsabili

Parlamentul peruan îl va convoca joi pe unul dintre foştii săi responsabili, suspectat că ar fi înfiinţat o reţea de prostituţie în interiorul adunării...

Descoperire surprinzătoare despre creierul uman

Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) a dezvăluit o descoperire surprinzătoare despre creierul uman: procesăm gândurile la...

Domeniul schiabil din Sinaia, închis de Crăciun din cauza viscolului

Domeniul schiabil al stațiunii Sinaia, aflat la o altitudine de 2000 de metri în Munții Bucegi, a fost închis în ziua de Crăciun din...
Ultima oră
Pe aceeași temă