12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDonald Tusk a mai obținut un mandat de președinte al Consiliului European,...

Donald Tusk a mai obținut un mandat de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei

Liderii Uniunii Europene l/au reales, joi, pe Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, în ciuda obiecțiilor Poloniei, au anunțat o serie de oficiali prezenți la summitul de la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Premierul belgian Charles Michel și prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel au fost primii care au anunțat, pe Twitter, realegerea lui Tusk și l-au felicitat pe oficialul polonez. 

 

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a precizat, tot într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, că doar Polonia s-a opus alegerii lui Tusk pentru încă un mandat de doi ani și jumătate la șefia Consiliului European.

Tusk a scris și el, tot pe Twitter, că este onorat de încrederea acordată de Consiliu, promițând să-și îndeplinească responsabilitățile cu seriozitate.

“Sunt recunoscător pentru încrederea și evaluarea pozitivă a Consiliului. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru o Uniune Europeană mai bună”, a scris și Donald Tusk pe Twitter.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă