12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialÎnfrângere pentru președintele Donald Trump. Decretul anti-imigrație semnat de șeful Casei Albe...

Înfrângere pentru președintele Donald Trump. Decretul anti-imigrație semnat de șeful Casei Albe a fost blocat de un judecător federal

Decretul anti-imigrație semnat de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost blocat de un judecător federal, aceasta fiind încă o înfrângere judiciară a șefului administrației de la Washington, scrie Agerpres.

Pentru a-și explica decizia sa, judecătorul Watson s-a sprijinit în special pe mai multe declarații făcute de Donald Trump cu privire la musulmani pentru a ajunge la concluzia că decretul conține "dovezi semnificative și de netăgăduit de animozitate religioasă". Decizia sa face referință la afirmații din campanie ale lui Donald Trump, atunci când s-a pronunțat pentru interzicerea intrării musulmanilor pe teritoriul american.

Textul controversat, care blochează intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări musulmane, urma să fie pus în aplicare cu începere de miercuri la miezul nopții, ora Washingtonului (joi, 04.00 GMT).

"În spiritul lui (Donald Trump), pericolul asociat cu musulmanii și pericolul asociat cu refugiații sunt unul și același pericol", a acuzat avocatul ACLU, Omar Jadwat.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă