16.3 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialSoarta tramvaielor, decisă de instanţă

Soarta tramvaielor, decisă de instanţă

Judecătorii de la Curtea de Apel vor decide dacă municipalitatea va semna sau nu contractul cu furnizorul polonez.

Comisia de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca va ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) referitoare la licitaţia pentru achiziţionarea unor tramvaie.

CNSC a hotărât în urmă cu câteva zile să dea curs contestaţiei făcute de firma Astra Vagoane Arad, care a sesizat că oferta cu care o societate poloneză care a câştigat licitaţia nu corespunde normelor tehnice. Mai precis, tramvaiele pe care municipalitatea ar urma să le achiziţioneze prin acest contract au uşi simple în loc de uşi duble. 

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că i va solicita instanţei să judece cu rapiditate cauza.

 „Comisia de licitaţie a Primăriei Cluj-Napoca privind achiziţionarea de tramvaie moderne a decis cu unanimitate de voturi, atacarea în instanţă a deciziei CNSC, care a admis contestaţia Astra Vagoane Arad, la Curtea de Apel Cluj. Considerăm că neregula constatată de CNSC este o abatere tehnică minoră. Caietul de sarcini prevedea o uşă dublă la începutul tramvaiului, una pentru vatman şi una pentru călători, iar oferta firmei poloneze PESA prevedea trei căi de acces, o uşă simplă la vatman şi una dublă pentru călători. Practic, avem o uşă în plus, posibilităţile de acces în tramvai ale călătorilor fiind mai mari”, a declarat Moisin. El a mai amintit că oferta firmei Astra, care a participat la licitaţie, era mai mare cu 429.000 de euro pe tramvai decât cea a firmei poloneze, care a câştigat.   

Cele mai citite

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...

S-a sinucis o fată de 15 ani la Sibiu

O fată în vârstă de 15 ani a fost găsită moartă miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Informația a...

Miting organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează miting de protest, joi, 30 mai, între orele 11 și 13, împotriva: Promovării de către Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă