15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialS-a deschis Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

S-a deschis Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

După aproape o lună de la darea în folosinţă a singurului hotel de gheaţă din România, la Bâlea Lac turiştii pot vizita, din week-end-ul trecut şi prima biserică de gheaţă. Preoţi de la patru culte, ortodox, greco-catolic, romano-catolic şi evanghelic, în prezenţa a câtorva zeci de turişti curioşi, au sfinţit singurul lăcaş de cult de gheaţă din România şi l-au deschis, oficial, publicului.

Gheaţă din lac

„Pentru că suntem la cota 2000, putem să spunem că suntem mai aproape de Dumnezeu. Această biserică va fi un loc de liniştire trupească sau desfătare pentru cei care vor veni aici. Atunci când acest lăcaş se va întoarce în apă, va sfinţi toată ţara Făgăraşului, după care Oltul şi Dunărea, iar apoi apa va îmbrăţişa întreaga ţară”, a vorbit preotul ortodox, Ioan Chidu, despre lăcaşul de cult unic în Europa de Est. Biserica de Gheaţă a fost construită din blocuri de gheaţă tăiate din lacul Bâlea, iar în interior totul a fost sculpat în gheaţă, inclusiv crucile. Aici pot fi organizate chiar şi cununii religioase sau botezuri, iar două cupluri din Marea Britanie au fost primele care au anunţat că vor să-şi lege destinele religios în această biserică.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă