17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUn martor cu identitate protejată dezvăluie ce prostituate erau în vizorul poliţiştilor...

Un martor cu identitate protejată dezvăluie ce prostituate erau în vizorul poliţiştilor şpăgari

Curtea de Apel Bucureşti va soluţiona astăzi şi mâine contestaţiile făcute de cei 30 de agenţi de poliţie de la Secţia 1 şi 3 din Bucureşti arestaţi la propunerea Parchetului Capitalei pentru mai multe fapte de corupţie, dar şi pentru câteva abuzuri.

Procurorii mai spun despre aceştia că luau şi taxă de protecţie de la mai mulţi proxeneţi, dar şi prostituate.

Un martor cu identitate protejată le-a declarat anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti că poliţiştii respectiv percepeau aceste taxe de la prostituatele care frecventau hoteluri de lux. „Mai mulţi agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică pretindeau şi primeau diferite sume de bani de la conducătorii auto pe care îi opreau în trafic conducând autoturisme ce aveau inspecţia tehnică expirată. Totodată, precizează că agenţii de poliţie, în timp ce efectuau serviciul pe schimbul trei, respectiv între orele 22.00 – 06.00, pretind şi primesc sume de bani de la prostituatele care frecventau hotelurile Helo, Ibis, Radisson, Eurohotels, pentru a nu le sancţiona contravenţional”, le-a declarat martorul Ştefan Iorgulescu.

Domnu, contribuabil la oamenii legii

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, reiese că agenţii acuzaţi de corupţie luau taxă de protecţie şi de la un cunoscut proxenet din Capitală, Vasile Domnu, zis „Liderică”.

Anchetatorii au obţinut informaţiile inclusiv dintr-o convorbire telefonică care a fost interceptată. Un alt proxenet care mai cotiza la agenţii ajunşi acum după gratii este Ion Tinca, zis „Chinezul”, care  avea mai multe prostituate în zona străzilor din jurul Gării de Nord – Dinicu Golescu, Orhideelor şi Ştefan Furtună.

Cum se luau banii

Astfel, potrivit martorului sub identitate protejată, Iorgulescu, poliţiştii primeau între 50 şi 100 lei de la fiecare prostituată care „presta” la hotelurile de lux.

Sursele agenţilor de poliţie erau doi taximetrişti. Când prostituatele ajungeau la hoteluri, taximetriştii îi sunau pe poliţişti, iar aceştia veneau şi încasau banii.

În ceea ce priveşte sumele pe care le luau de la proxenetul Chinezul, acesta era cunoscut că frecventează o sală de jocuri din zona Ştefan Furtună. „În majoritatea cazurilor, acesta oferă sumele de bani poliţiştilor, în jurul orei 02.30  – 03.20, pe stradă, când echipajul de poliţie opreşte în dreptul său”, explică procurorii modul în care Chinezul dă bani poliţiştilor. Fiecare echipaj primeşte între 40 şi 60 de lei.

Două secţii de poliţie, decapitate

Tribunalul Bucureşti a admis săptămâna trecută propunerea Parchetului Capitalei de arestare preventivă pentru 29 de zile a 30 de agenţi de poliţiei de la Secţiile 1 şi 3. Aceştia sunt acuzaţi de numeroase fapte de corupţie.

Concret, procurorii spun că poliţiştii de la ordine publică îşi făcuseră un obicei din a opri în trafic maşini de lux şi, sub pretextul încălcării unor reguli de circulaţie, le cereau şoferilor bani pentru a nu-i sancţiona.

Mai mult, în cursul anchetei procurorii au descoperit că o parte dintre oamenii legii arestaţi sunt acuzaţi şi de tortură, după ce aproape că au sechestrat în secţia de poliţie o agentă sub acoperire a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Agenta lucra sub acoperire ca prostituată şi a fost ridicată de pe stradă de poliţiştii arestaţi, dusă la secţie, ameninţată cu bătaia şi dezbrăcată.

 

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Marius Marin revine după accidentare! Ce au spus italienii

După o evoluție impresionantă în meciul Pisa - Salerno, Marius Marin este gata să revină în echipa sa, în ciuda unei contracturi musculare suferite. Marius...

CSAT convocat de președintele Klaus Iohannis

Pe agendă se află stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina şi planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2025-2034 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat...
Ultima oră
Pe aceeași temă