25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPercheziții de amploare în patru județe. Zece persoane sunt audiate într-un dosar...

Percheziții de amploare în patru județe. Zece persoane sunt audiate într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au efectuat, miercuri, 50 de percheziții în județele Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu total estimat la peste 14 milioane lei, anunță un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. În urma perchezițiilor, 10 persoane vor fi duse la audieri la sediul IPJ Olt.

Cercetările polițiștilor și perchezițiile urmăresc "probarea activității infracționale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidențiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obținute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit", arată comunicatul IPJ Olt.

Dosarele penale în cauză sunt instrumentate de polițiștii din cadrul IPJ Olt sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, iar societățile comerciale implicate derulează operațiuni cu metale feroase și neferoase.

 

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă