Restaurantele de fiţe din Bucureşti nu prea organizează programe speciale de sărbători. Heritage, numărul 1 în topul localurilor din Capitală realizat de site-ul de specialitate restograf.ro, este închis de Revelion. Unul dintre locaţiile de fiţe unde se organizează totuşi un revelion clasic este Collage. „Organizăm două petreceri. una in Collage Lounge – mai casual, una in Collage Restaurant – elegant”, ne-a declarat Meda Samson, din partea acestui acestui restaurant. Tarifele sunt 500 de lei de persoană pentru cei care vor să petreacă mai relaxat şi 700 de lei de persoană pentru cei care vor să treacă în 2012 într-o atmosdeferă „elegantă”. Pentru aceştia din urmă, meniul cuprinde: stridie pe jeleu de ananas şi pudră de untură, tartă de parmezan pe piure de morcovi caramelizaţi şi trufe, muşchi de porc în crustă de ciuperci pe mămăliguţă grill şi mere. Pentru desert, Semifreddo cu aroma de vanilie si „Strega”, servit pe crusta de aluat fillo, ciocolata fierbinte condimentata.
Alte restaurante din top zece, precum Le Cantine de Nicolai, au evenimente discrete la trecerea între ani. „Avem un meniu pentru cei care vor să petreacă un sfârşit de an liniştit, în familie”, ne-a declarat George Irina, managerul locantei. „Meniu de degustare Revelion” de aici conţine mai multe opţiuni, printre care escalop de foie gras „a la rhubarbe”, ravioli umplute cu rată sau ciuperi, file de cită cu minie legume crocante, iar la desert pară flambată „a l’eau de vie”. Totul la 400 de lei de persoană.
Restaurantul cu specific japonez şi italian Maiko (locul 9 în topul restograf.ro) nu sunt interesate să ofere meniuri speciale clienţilor de sărbători.