16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialAranjamente florale de sărbători

Aranjamente florale de sărbători

Sărbătorile de iarnă ar fi lipsite de farmec şi magie dacă nu ar exista frumoasele aranjamente florale. Aşezate acolo unde trebuie, acestea vor decora locuinţa şi o vor învălui într-un aer festiv. 

Dintr-un decor de sărbătoare florile sunt nelipsite. Naturale sau uscate, în funcţie de sezon şi preferinţe, acestea pot fi aşezate câte una în dreptul fiecărui invitat (chiar şi direct pe masă) sau central în cazul unui aranjament floral care, atenţie, nu trebuie să stânjenească comunicarea vizuală între invitaţi. Se poate opta pentru o cromatică în ton cu cea a veselei ori a feţei de masă.

 Tendinţele actuale, ce readuc în prim-plan decoraţiunile florale de inspiraţie clasică, se reflectă în design, temele cromatice abordate şi contrastele folosite. Combinaţiile cromatice pot fi alb-roşu, pentru o atmosferă tradiţională, sau alb-albastru, pentru un decor elegant. Pentru a evidenţia caracterul festiv al aranjamentului, se pot adăuga mici accente aurii sau argintii. În ceea ce priveşte contrastele, acestea pot fi obţinute prin alegerea unui ton închis pentru culoarea de fond şi a unei nuanţe mai deschise pentru ornamente. Astfel, veţi crea impresia de clar-obscur şi lux rafinat. Stilul recomandat este unul simplu, mergându-se mult pe aranjamente pe verticală. Într-un living modern cel mai potrivit ar fi un aranjament bicolor, cu trandafiri şi astibe.Aranjamente recomandate pot fi trandafiri albi şi roşii sau combinaţia crini şi trandafiri. Un aranjament floral cu trandafiri, deosebit de elegant pe nuanţe de roşu şi roz, cu mici accente verzi poate întregi în mod fericit decorul unei mese festive, de exemplu, bineînţeles alături de lumânările roz şi şampania aleasă cu aceeaşi nuanţă.

O altă propunere care dă o eleganţă deo­sebită o reprezintă aranjamentele rea­lizate din anthurium precum şi cu flori exotice, cum este orhideea. Pentru obţinerea unor efecte deosebite cu eforturi mici, sfătuiesc folosirea de ingrediente la îndemână, precum crenguţele de pomi sau beţe de scorţişoară, care vor da un aer romantic aranjamentului şi îl vor parfuma.

Se poate folosi şi AQUA, un ghiveci cu o plantă cu flori viu colorate, prevăzut cu un fitil cu sfoară, ce-i permite plantei să-şi tragă singură apa dintr-un recipient alăturat, astfel încât udarea se va face la intervale mari.

Decoraţiunile exterioare pot fi realizate din vâsc decorat cu îngeraşi, Euforbia şi Spathiphilium. Ghirlandele din crenguţe de brad decorate cu diverse accesorii (globuleţe, panglici, ghirlande) sau colorate cu spray în nuanţe de auriu, argintiu sau roşu intens vor atrage atenţia în mod plăcut. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă