17.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒThe Banker: Ialomiลฃianu, cel mai bun ministru de finanลฃe din Europa

The Banker: Ialomiลฃianu, cel mai bun ministru de finanลฃe din Europa

Ministrul de Finanลฃe Gheorghe Ialomiลฃianu a primit de la revista The Banker premiul Ministrul de Finanลฃe al anului în Europa, pentru rezultate obลฃinute în implementarea reformelor structurale, menลฃinerea sustenabilitฤƒลฃii fiscale ลŸi a legislaลฃiei fiscale, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit revistei, Guvernul României a încheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeanฤƒ ลŸi Banca Mondialฤƒ în martie 2011 fฤƒrฤƒ sฤƒ tragฤƒ tranลŸa finalฤƒ de un miliard de euro din finanลฃare ลŸi a semnat un nou acord stand-by de tip preventiv în valoare de 3,5 mld. euro.

România nu intenลฃioneazฤƒ sฤƒ tragฤƒ nici un fel de fonduri în cadrul acestui acord care este proiectat sฤƒ întฤƒreascฤƒ încrederea investitorilor.

The Bankers subliniazฤƒ cฤƒ România s-a reîntors, în iunie 2011, pe piaลฃa eurobondurilor pentru prima datฤƒ de la începutul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro. Totodatฤƒ, este punctat ลŸi faptul cฤƒ în luna iulie agentia de rating Fitch a îmbunฤƒtฤƒลฃit ratingul suveran al României la nivelul recomandat pentru investiลฃii, într-un moment când unele ratinguri suverane din zona euro se îndreptau în direcลฃia opusฤƒ.

The Banker este consideratฤƒ una dintre cele mai bune publicaลฃii din lume în furnizarea de informaลฃii privind activitatea bancarฤƒ ลŸi financiarฤƒ încฤƒ din 1926.

Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ