19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăThe Banker: Ialomiţianu, cel mai bun ministru de finanţe din Europa

The Banker: Ialomiţianu, cel mai bun ministru de finanţe din Europa

Ministrul de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu a primit de la revista The Banker premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa, pentru rezultate obţinute în implementarea reformelor structurale, menţinerea sustenabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit revistei, Guvernul României a încheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în martie 2011 fără să tragă tranşa finală de un miliard de euro din finanţare şi a semnat un nou acord stand-by de tip preventiv în valoare de 3,5 mld. euro.

România nu intenţionează să tragă nici un fel de fonduri în cadrul acestui acord care este proiectat să întărească încrederea investitorilor.

The Bankers subliniază că România s-a reîntors, în iunie 2011, pe piaţa eurobondurilor pentru prima dată de la începutul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro. Totodată, este punctat şi faptul că în luna iulie agentia de rating Fitch a îmbunătăţit ratingul suveran al României la nivelul recomandat pentru investiţii, într-un moment când unele ratinguri suverane din zona euro se îndreptau în direcţia opusă.

The Banker este considerată una dintre cele mai bune publicaţii din lume în furnizarea de informaţii privind activitatea bancară şi financiară încă din 1926.

Cele mai citite

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă