14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Germaniei, în primul său discurs la Parlamentul European: Decizia Marii Britanii...

Președintele Germaniei, în primul său discurs la Parlamentul European: Decizia Marii Britanii de a ieși din UE este iresponsabilă

Decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană este "iresponsabilă", a declarat, marți, președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, în primul său discurs rostit în fața Parlamentului European de la Strasbourg, transmite DPA preluată de Agerpres.

"Este iresponsabil să spui că, în această lume, o țară europeană își poate face auzite vocea și interesele economice fără Uniunea Europeană", a susținut liderul de la Berlin.

Frank Walter Steinmeier este fostul ministru de externe al Germaniei, învestit ca președinte al țării luna trecută. La Strasbourg, el a îndemnat statele europene să fie unite pentru a putea înfrunta amenințarea pe care o reprezintă pentru democrațiile lor populismul de dreapta.

"Populiștii prezintă lumea în alb și negru și transformă frica în capital politic", a subliniat Steinmeier în discursul susținut în fața deputaților din toate țările membre ale UE, inclusiv Marea Britanie.

Președintele german a respins și afirmația președintelui SUA, Donald Trump, în sensul că Germania folosește blocul comunitar pentru a-și atinge propriile interese, dând asigurări că "puterea Europei nu se bazează pe niște conducători, ci pe responsabilitatea tuturor".

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă