17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTomis începe aventura europeană

Tomis începe aventura europeană

Constănţenii joacă, în această seară, primul lor meci al sezonului european, în Cupa Challenge.

Echipa masculină de volei a Constanţei, CVM Tomis, este deja o prezenţă obişnuită în competiţiile continentale. Gruparea antrenată de Martin Stoev începe, miercuri, o nouă aventură continentală, în Cupa Challenge. Învingătoare, duminică, pe terenul celor de la Universitatea Timişoara, echipa de pe litoral a rămas în Banat, unde a continuat să pregătească debutul într-o nouă stagiune europeană.

Began şi compania urmează să întâlnească, miercuri, echipa bosniacă  MOK Jedinstvo, la Brcko, unde au plecat de ieri, după o şedere de trei zile la Timişoara, unde echipa de pe litoral a jucat ultima partidă de campionat. Întâlnirea contează pentru turul doi al Cupei Challenge, manşa secundă fiind programată o săptămână mai târziu, la Constanţa.

Chiar dacă au o experienţă superioară, tomitanii privesc cu seriozitate întâlnirea cu bosniacii, care reprezintă o necunoscută. „Nu ştim prea multe despre ei. Am aflat palmaresul lor şi pe ce lot se bazează. Din păcate, nu am avut posibilitatea de a-i urmări la lucru pe viitorii noştri adversari, dar sperăm să avem posibilitatea de a viziona un meci al lor până la ora jocului”, a declarat Radu Began, căpitanul CVM.

Fără probleme de lot, gruparea constănţeană speră la un rezultat care să îi asigure un retur mult mai uşor. Mai mult, tehnicianul Martin Stoev a odihnit o serie de jucători în ultima partidă de campionat, astfel că la ora jocului cu Jedinstvo toţi componenţii echipei de pe litoral vor fi în formă maximă.

În ceea ce priveşte obiectivul echipei constănţene în acest sezon european, ţinta este turneul final al întrecerii.

Constănţenii vor să repete performanţa din 2009

Cea mai importantă performanţă continentală pentru CVM Tomis se leagă de competiţia în care participă şi în acest sezon. În 2009, echipa de pe litoral încheia pe locul trei la turneul final al GM Capital Challenge Cup. Tomitanii au mai ajuns în sferturi şi în alte două competiţii. În 2007 au pătruns între primele opt -echipe ale Top Teams Cup, iar un an mai târziu au pătruns în aceeaşi fază a CEV Cup.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă