26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialGrecii protestează împotriva miniştrilor de extremă-dreapta din guvernul de coaliţie

Grecii protestează împotriva miniştrilor de extremă-dreapta din guvernul de coaliţie

Aproximativ o mie de imigranţi şi de militanţi anti-rasişti au protestat sâmbătă la Atena împotriva prezenţei a patru miniştri de extremă-dreapta în guvernul de coaliţie, potrivit Agerpres.

Manifestanţii au spus că se tem de o stopare a puţinelor măsuri de integrare a imigranţilor şi de o recrudescenţă a violenţelor rasiste.

„Ne e teamă de o reîntoarcere în trecut”, a declarat Hala Akari, o traducătoare siriană, care a obţinut permisul de şedere pe durată nelimitată după 20 de ani de când a venit în Grecia, mamă a doi copii de 15 şi 13 ani, născuţi şi crescuţi în această ţară.

Dacă partidul de extremă-dreapta Laos, care este acum în guvern, obţine, aşa cum şi-a exprimat intenţia, abolirea unei legi din 2010 privind integrarea, aceşti copii nu vor primi cetăţenia când vor avea 18 ani.

Javed Aslam, un reprezentant al comunităţii pakistaneze, a atras atenţia asupra raidurilor „fasciştilor şi neo-naziştilor”, care vizează de peste doi ani cartierele imigranţilor.

„Cel mai rău este că poliţia refuză să ne înregistreze plângerile”, a adăugat acesta. Recent, oficiul din Grecia al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU lansa un semnal de alarmă în ceea ce priveşte apatia autorităţilor faţă de violenţele rasiste.

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă