30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialNegociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat o nouă reuniune pentru normalizarea relaţiilor

Negociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat o nouă reuniune pentru normalizarea relaţiilor

Negociatorii sârbi şi kosovari au iniţiat miercuri, la Bruxelles, o nouă reuniune în cadrul dialogului pentru normalizarea relaţiilor.

Negociatorii Edita Tahiri, reprezentând Kosovo, şi Borko Stefanovici (Serbia) vor încerca să ajungă la un acord pentru gestionarea punctelor vamale din nordul Kosovo, după o serie de confruntări între etnici sârbi şi forţa KFOR, scrie Mediafax, care citează AFP.

De asemenea, ei trebuie să discute despre participarea Kosovo la reuniuni regionale, în contextul în care Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii.

“Trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea acestor probleme fără a fi supuşi presiunilor, fie că obţinem sau nu statutul de candidat pentru integrarea europeană cu ocazia summitului UE din 9 decembrie”, a declarat Stefanovici.

“Statutul de candidat este important pentru ţara noastră, dar nu este motivul principal pentru care purtăm aceste negocieri”, a subliniat negociatorul sârb.

Cele mai citite

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă