18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăGDPRTransferul de grăsime – un remediu împotriva îmbătrânirii

Transferul de grăsime – un remediu împotriva îmbătrânirii

Odată cu trecerea timpului, colagenul din piele prezintă subţieri şi rupturi, iar grăsimea structurală de sub piele dispare sau alunecă din cauza gravitaţiei. În procesul natural de îmbătrânire, aspectul feţei este subţiat, cu proeminente osoase vizibile, obrajii sunt aplatizaţi, sub ochi apăr cearcăne sau/şi pungi, colţurile gurii sunt coborâte, iar faţă arată îmbătrânită, obosită şi tristă. Astfel, îşi fac apariţia aspectul de piele lăsată, ridurile şi depresiunile faciale.

Conform specialistului în chirurgie estetică de la Delta Hospital, Rodica Crutescu, una dintre procedurile chirurgicale care poate revigora aspectul facial este transferul de grăsime proprie, în acest fel fiind posibilă corectarea defectelor de cădere a ţesuturilor rezultate în urmă procesului de îmbătrânire.

Transferul de grăsime este o procedura chirurgicală simplă şi relativ nedureroasă care se efectuează cu anestezie locală şi prin sedare. Mai mult, procedura este o soluţie de lungă durată pentru întinerirea facială, fiind o operaţie ce nu implică fire şi presupunând o perioadă de recuperare scurtă, în urmă căreia faţa oferă un aspect natural şi întinerit.

„Este o procedură minim invazivă ce nu implică niciun fel de cicatrice, nici la locul colectării, nici în zonă corecţiei. Procedura constă în recoltarea de microfilamente de grăsime din zonele corpului unde există exces (abdomen, coapse, şolduri, genunchi), spălarea şi pregătirea folosind un echipament special şi apoi injectarea folosind microcanule speciale, în zonele unde există pierdere de volum.

Microfilamentele injectate în regiunile corpului care prezintă „găuri” şi depresiuni restabilesc volumul. Fiecare microfilament de grăsime este un minitransplant de ţesut, astfel că se integrează şi devine parte componenţa din ţesuturile unde a fost injectat astfel că rezultatele sunt naturale.” adaugă specialistul Delta Hospital, dr. Rodica Crutescu.

Folosit frecvent în tratarea efectelor îmbătrânirii la nivel facial, transferul de grăsime este o metodă chirurgicală care poate fi folosită şi în tratarea altor regiuni ale corpului. De exemplu, această procedură poate fi folosită şi la nivelul feselor, (utilizând volume mari de grăsime, obţinându-se astfel ridicarea feselor sau mărirea acestora, fără a folosi împlânte) sau la nivelul sânilor şi mâinilor.

Call Center-ul Delta Hospital va sta la dispozitie la numarul de telefon *6788

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă