15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCandidatul susţinut de Rusia la preşedinţia Osetiei de Sud câştigă alegerile cu...

Candidatul susţinut de Rusia la preşedinţia Osetiei de Sud câştigă alegerile cu 53%, conform primelor sondaje

Candidatul susţinut de Moscova în alegerile prezidenţiale din regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, Anatoli Bibilov, a câştigat scrutinul cu 53 la sută din voturi, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Câştigător la limită al primului tur de scrutin, la 13 noiembrie, cu 25,44 la sută din voturi, ministrul local al Situaţiilor de Urgenţă, Anatoli Bibilov, s-a confruntat duminică cu fosta ministră a Educaţiei, Alla Djioeva, care a obţinut 25,37 de procente, în urmă cu două săptămâni.

Conform unui prim sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Şcoala superioară de economie din Moscova şi de Institutul social de marketing, Bibilov a câştigat scrutinul cu 53 la sută din sufragii.

Secţiile de vot s-au închis la ora 16.00 GMT (18.00, ora României), iar rezultatele oficiale vor fi anunţate luni dimineaţă, la ora 5.00 GMT (7.00, ora României).

Rata de participare la cel de-al doilea tur de scrutin a fost de peste 60 la sută.

Conform analiştilor, reconstrucţia lentă a regiunii după pagubele importante provocate de războiul ruso-georgian din august 2008 l-ar fi costat voturi pe Bibilov.

Fost militar absolvent al şcolii ruse de paraşutişti din Riazan, Bibilov este susţinut deschis de Moscova şi de preşedintele oset în exerciţiu, Eduard Kokoiti, care nu a putut candida pentru un al treilea mandat.

În cursul campaniei, Bibilov a apărat ideea unei aderări a Osetiei de Sud la Federaţia Rusă şi reunificarea cu Osetia de Nord, care este republică rusă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă