17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRadu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie au decis, vineri, trimiterea în judecată a viceprimarului Consiliului Judeţean Cluj, Radu Vasile Bica, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi a Aspaziei Droniuc, asociat al firmei SC Frarom Import Export SRL Cluj-Napoca, pentru dare de mită.

Anchetatorii au descoperit că, în octombrie 2011, Radu Bica a acceptat promisiunea Aspazei Droniuc de a-i da suma de 20.000 de euro, pentru a-i furniza acesteia informaţii legate de viitoarea licitaţie ce urma a fi organizată desocietatea Cluj Arena, pentru asigurarea mentenanţei pe anul 2012, la stadionul Cluj Arena.

Consiliul Judeţean Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firmă care este condusă de Plenul Consiliului Judeţean Cluj din care face parte de drept şi inculpatul Radu Bica în virtutea funcţiei sale de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Societatea comercială a inculpatei Aspazia Droniuc are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanţă, iar contractul pe care dorea să îl obţină viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea clădirii, întreţinerea gazonului. Informaţiile legate de această licitaţie îi erau necesare Aspaziei Droniuc întrucât îi asigurau un avantaj faţă de alţi potenţiali ofertanţi şi îi facilitau câştigarea licitaţiei.
Din suma de 20.000 de euro, la data de 31 octombrie 2011, Radu Bica a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, în scopul menţionat mai sus. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 1 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Bica Radu Vasile pe un termen de 29 de zile.
Procurorii au pus sechestru pe 43.000 de lei ai lui Radu Bica.
Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală a două persoane faţă de care s-au efectuat acte de urmărire penală pentru infracţiunile de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă