26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialVictoria bugetelor

Victoria bugetelor

Campioana României de baschet masculin, „U” Mobitelco Cluj, a fost la cinci minute de una dintre cele mai importante victorii din istoria baschetului românesc de club. Ardelenii au întâlnit, pe teren propriu, pe Elan Chalon, câştigătoarea Cupei Franţei, în primul meci din grupa E a FIBA EuroChallenge şi au pierdut la doar patru puncte diferenţă, 85-81. Un eşec aşteptat la început, dar o evoluţie mai mult decât onorabilă pentru clujeni, care au avut în faţă cei mai „bogaţi” adversari din toată cariera lor. Campioana României a pornit la drum în acest sezon cu un buget de aproximativ 900.000 de euro, în condiţiile în care 125.000 a costat doar înscrierea în EuroChallenge şi disputarea celor şase jocuri din a treia competiţie ca valoare din baschetul european.

Victoria în Belgia, necesară

În schimb, adversara de marţi a „studenţilor” se bazează pe un buget de 3,5 milioane de euro, cam cât au, la un loc, jumătate din echipele angrenate în campionatul României de baschet. „Nu sunt mândru de rezultat, dar sunt mândru de maniera în care am abordat acest meci şi această competiţie. Cred că am făcut, per total, cel mai bun meci de până acum în acest sezon. Acum ne trebuie o victorie în deplasare pentru a compensa acest eşec şi cred că putem să o aducem”, a declarat preşedintele executiv al clujenilor, Mircea Cristescu, care avea drept obiectiv pentru echipa sa câştigarea tuturor partidelor de pe teren propriu. Următorul meci al „studenţilor” în EuroChallenge va fi marţi, în Belgia, cu Antwerp Giants.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă