26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialŞansă mare europeană pentru „U" Jolidon

Şansă mare europeană pentru „U” Jolidon

Vicecampioana României la handbal feminin va întâlni, într-o dublă manşă pe teren propriu, pe HK Levanger, în turul III al Cupei Cupelor

 

Echipa de handbal feminin „U” Jolidon Cluj are o ocazie importantă de a juca în cupele europene şi în primele luni ale anului următor. Echipa pregătită de Gheorghe Covaciu va întâlni, sâmbătă şi duminică, formaţia norvegiană HK Levanger, în turul III al Cupei Cupelor, iar ambele meciuri vor avea loc în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Dezamăgirea ratării, pentru al doilea an la rând, al grupelor Ligii Campionilor ar putea fi înlocuită cu o calificare în şaisprezecimile de finală ale Cupei Cupelor, a doua competiţie ca importanţă din handbalul european.

Pentru acest lucru, însă, Senocico şi compania trebuie să treacă, într-o dublă manşă, de echipa ce vine din ţara campioanei olimpice şi europene. „Poate să fie un avantaj că jucăm ambele meciuri acasă, dar va fi unul mic. Totul va depinde de fete şi ceea ce ştim e că ne aşteaptă două meciuri foarte grele. Levanger vine din ţara care dă campioana olimpică, campioana europeană şi câştigătoarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor şi asta spune tot despre valoarea adversarului nostru. Obiectivul nostru este să mergem cât mai departe în cupele europene şi primul pas este să trecem de Levanger”, a declarat directorul sportiv al clujencelor, Cosmin Sălăjan. Prima partidă va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00, un meci în care „U” Jolidon este considerată echipa gazdă, iar returul va avea loc a doua zi, de la ora 16:30. Zilele şi orele de disputare sunt favorabile publicului, care este aşteptat într-un număr mare la sală.

 

Patru meciuri în 10 zile

Fanii îşi pot cumpăra bilete la preţul de 10 lei şi pot participa la diferite tombole şi concursuri organizate în pauza meciului. „Sperăm să vină cât mai multă lume la meciuri să le încurajeze pe fete. Jucăm în a doua competiţie ca valoare din Europa. Avem pregătite şi unele surprize pentru publicul ce va fi prezent la sală, tombole şi concursuri. Sperăm să fim susţinuţi de un public numeros şi cald, pentru că fetele vor juca altfel. S-a văzut că atunci când sala a fost plină echipa a jucat mai bine”, a mai spus oficialul de la „U” Jolidon. Antrenorul Gheorghe Covaciu are valid întreg lotul de jucătoare, mai puţin Nicoleta Dincă, care şi-a fracturat un os de la mâna dreaptă şi va fi indisponibilă aproape o lună. Înainte de meciurile cu Levanger, clujencele au jucat cu CSM Bacău în Liga Naţională, dar vor evolua şi astăzi în derby-ul cu HC Zalău, din deplasare. „Suntem într-o perioadă foarte încărcată de meciuri, dar sperăm să ieşim cât mai bine, ne dorim victorii în toate meciurile. Sperăm ca perioada scurtă dintre partide să fie trecută cât mai bine de fete şi să fim în formă optimă la startul meciurilor. Avem unele mici probleme medicale, dar sperăm că jucătoarele care fac parte din lot să suplinească cât mai bine eventualele absenţe”, a spus şi antrenorul vicecampioanei României. În cazul calificării mai departe îm Cupa Cupelor, şaisprezecimile de finală vor avea loc în luna februarie 2011, iar numele adversarei lui „U” Jolidon va fi stabilit în urma tragerii la sorţi de la Viena, de săptămâna viitoare.


Ultimele meciuri ale anului

Dublul duel cu Levanger HK va consemna finalul meciurilor oficiale pentru „U” Jolidon în 2011. Liga Naţională se va întrerupe pentru participarea echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din Brazilia, ce va avea loc în luna decembrie, iar următoarea etapă a Ligii Naţionale va avea loc abia în 14 ianuarie 2012. Atunci, clujencele vor întâlni în Sala Sporturilor „Horia Demian” pe Dunărea Brăila.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...
Ultima oră
Pe aceeași temă